Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 08:18 1 259 0

Джарни Реджини-Моран с историческа титла за Великобритания на световното по спортна гимнастика

  • джарни реджини-моран-
  • спортната гимнастика-
  • шампион-
  • световен

Втори остана световният и олимпийски първенец в многобоя Дайки Хашимото от Япония

Джарни Реджини-Моран с историческа титла за Великобритания на световното по спортна гимнастика - 1
Снимка: БГНЕС

Джарни Реджини-Моран стана първият в историята британски световен шампион при мъжете на земя, след като победи световния и олимпийски първенец в многобоя Дайки Хашимото от Япония, за да спечели златото на шампионата на планетата по спортна гимнастика в английския град Ливърпул.

Реджини-Моран получи за изпълнението си оценка от 14.533 точки, а Хашимото остана втори с 14.500 точки. Трети се нареди друг японец Риосуке Дои с 14.266 точки, предава БТА.

След като изигра голяма роля за спечелването на бронзовия медал от Великобритания в отборната надпревара, 24-годишният британец спечели първия си индивидуален медал от световно първенство и четвърти за Великобритания за последните пет дни.

"Това означава абсолютно всичко. Сега почти се чувствам така, сякаш съм изживял живота си", каза той след успеха.

Рис МакКленахан стана първият световен шампион на Ирландия по гимнастика, след като доминира във финала на кон с гривни и постигна най-големия успех в кариерата си. МакКленахан, бивш европейски шампион и златен медалист от Игрите на Британската общност на този уред, направи превъзходно изпълнение и спечели титлата с резултат 15.300 точки.

Втори е Ахмад Абу Ал Соуд от Йордания с 14.866 точки, а трети се класира Харутюн Мердинян от Армения с 14.733 точки.

На халки златото спечели Адем Асъл (Турция) с 14.933 точки, а втори и трети са съответно Цзинюан Цзоу (Китай) с 14.866 точки и Кортни Тълок (Великобритания) с 14.733 точки.

При жените на финала на прескок триумфира американката Джейд Кери с оценка 14.516 точки, а на смесена успоредка златото взе Сяоюан Вей от Китай с 14.966.

Днес Световното първенство в Ливърпул завършва с останалите пет финала на отделните уреди при мъжете и при жените.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА