Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 15:44 1 213 0

Световният боксов съвет наложи Уайлдър и Руиз да излъчат задължителен претендент за титлата при най-тежките

  • дионтей уайлдър-
  • анди руиз-
  • бокс-
  • wbc-
  • тайсън фюри

Двамата имат сходна статистика до момента и правят сериозни заявки за нова атака на върха

Световният боксов съвет наложи Уайлдър и Руиз да излъчат задължителен претендент за титлата при най-тежките - 1
Снимка: БГНЕС

Дионтей Уайлдър и Анди Руиз-младши ще се боксират през 2023 г., за да определят задължителния претендент за титлата на Световния боксов съвет. Това стана ясно след юбилейната 60-та конвенция на боксовата организация в Акапулко, предаде Boxing Scene.

Американецът наскоро се завърна на ринга с успех над Робърт Хелениус, след като преди това едва не се пенсионира след пораженията от Тайсън Фюри за същия трофей.

Руиз пък се окичи с поясите на WBA, WBO и IBF през 2019 г., когато нокаутира Антъни Джошуа, но още в реванша трябваше да ги върне на кръста на британеца и от тогава трудно съумява да си уреди опоненти, макар преди няколко месеца да се справи с ветерана Луис Ортиз.

„Бронзовия бомбандировач“ и „Сникърса“ се очаква да се изправят един срещу друг през пролетта, а междувременно двамата ще следят с особен интерес защитата на трофея от страна на Фюри, който на 3 декември ще го заложи срещу Дерек Чисора.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА