Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 15:20 1 352 0

Одел Бекъм-младши съди Nike за $20 млн.

  • nike-
  • одел бекъм-младши-
  • американски футбол

Атлетът смята, че компанията злоупотребява с имидж правата му

Одел Бекъм-младши съди Nike за $20 млн. - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият играч на Лос Анджелис Рамс - Одел Бекъм-младши, обяви, че ще съди спортната компания Nike за $20 млн., тъй като смята, че е станал жертва на зловредна практика от страна на бившия си спонсор, свързана с имидж правата му, предаде The Athletic.

Контрактът му с американския текстилен гигант изтича през 2017 г., когато той решава да премине в лагера на Adidas, но се оказва, че има клауза в предходното му споразумение, което позволява на Nike да продължи едностранно отношенията си с него, като е достатъчно да изравни офертата на конкуренцията.

Въпросната сума е за нанесени щети и пропуснати ползи от страна на атлета, тъй като твърди, че не е получил нищо от автоматично подновените му взаимоотношения с компанията.

В момента Бекъм е свободен агент, след като получи контузия през февруари.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА