15 Ноември, 2022 21:58 876 0

Кузманов преодоля съперник със 100 места по-високо в ранглистата

  • димитър кузманов-
  • юго гастон

Българинът продължава напред в Хелзинки

Кузманов преодоля съперник със 100 места по-високо в ранглистата - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Кузманов постигна една от знаменитите си победи през сезона, надигравайки с 2:0 сета Юго Гастон на „Челенджър“ турнира в Хелзинки.

Българинът започна колебливо срещата, като пръв допусна пробив, но след това побърза да изравни резултата и в последствие спечели първата част с 6:3.

Вторият сет започна много по-добре за „Мико“ и той реализира още първия си опит за брейк, а накрая спечели мача с гейм на 0 и то при подаване на французина.

Кузманов е цели 100 места по-ниско в ранкинга на ATP от Гастон, което прави победата му още по-ценна, макар класирането за 1/8-финалите само по себе си да е голям триумф.

В следващия кръг Димитър ще се изправи срещу турчина Алтуг Челикбилек, който отстрани лидера в основната схема Павел Котов от Русия с 0:2 сета.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА