Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 10:07 1 318 6

ЦСКА привлича шампион с Динамо Киев

  • цска-
  • футбол-
  • клейтон-
  • селекция

Фланговият футболист има впечатляваща визитка, като играе за някои от най-големите бразилски отбори – Атлетико Минейро и Коринтианс. Кариерата на Клейтон започва в тима на Фигейрензе

ЦСКА привлича шампион с Динамо Киев - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА е в напреднали преговори с бразилския футболист Клейтон, предава „Мач Телеграф“. Той е крило и е на 27 години. „Червените“ остава да представят официална оферта, за да бъде финализиран сделката. Всичко по нея е договорено.

Фланговият футболист има впечатляваща визитка, като играе за някои от най-големите бразилски отбори – Атлетико Минейро и Коринтианс. Кариерата на Клейтон започва в тима на Фигейрензе. От 2016-а до 2020-а година е собственост на Атлетико Минейро, но в този период е преотстъпван на Коринтианс, Баия и Васко да Гама. През 2020/2021 е част от Динамо Киев, с който печели дубъл в Украйна.

В момента играе за третодивизонния Сентро Спортиво Алагоано. Клейтон може да играе и на трите позиции в атака, което е отлична новина за Саша Илич, който обича футболистите му да бъдат поливалентни. Силният му крак е десният, като се отличава с добра скорост и техника.

Най-впечатляващото от кариерата на Клейтон е това, че е играл за младежите на Бразилия на Панамериканските игри през 2015-а година. Тогава тимът стига до бронзовите медали, той вкарва 4 гола в 5 срещи.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вън Микре джуджетата от ЦСКА

    4 10 Отговор
    Най голямото зло за бг футбола джуджетата от Микре,прибрали са 100 милиона лева от армията
  • 3 ЦСКА отказва да умре!

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    ЦСКА ВЪЗКРЪСНА, тубата и гунди - НЕ!
  • 4 Слав

    2 8 Отговор
    Браво на Любо Пенев!Направи добър отбор!!Явно ще стяга отбор за Европа !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.