Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 19:08 1 586 1

Нидерландия официално превърна Катар в най-слабия домакин на световни финали

  • нидерландия-
  • катар 2022-
  • катар

„Лалетата“ все пак пожалиха съперника и му вкараха само два гола

Нидерландия официално превърна Катар в най-слабия домакин на световни финали - 1
Снимка: БГНЕС

Катар официално е най-слабият отбор, домакинствал на световни футболни финали, след като играчите на Феликс Санчез не спечелиха нито една точка в Група A, губейки и последния си двубой срещу Нидерландия с 2:0.

Коди Гакпо междувременно изравни постижението на Алесандро Алтобели от 1986 г., като се превърна в една втория играч с три поредни гола на световни първенства за откриване на резултата. Той стреля прецизно в началото на мача, за да успокои „лалетата“ и да препарира Мешаал Аиса Баршам.

Френки де Йонг пък оформи крайния резултат в 49'. Халфът на Барселона се възползва от суетата на Абделкарим Хасан, който се подготвяше няколко секунди, за да изчисти една топка, подскачаща около голлинията му. Де Йонг се хвърли и добута кълбото в мрежата за удоволствие на своите привърженици по трибуните и пред телевизионните екрани.

Нидерландия събра актив от 7 точки и излиза като победител от групата, докато Сенегал победи с 1:2 Еквадор в другия мач, за да си гарантира втората позиция и също да се класира за елиминациите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    3 0 Отговор
    Сенегал победи Еквадор с 1:2 ???
    Милен ли беше главния редактор? Спиш Миленка, спиш на работното място!