Last news in Fakti

9 Декември, 2022 15:40 1 135 0

Топ мениджър обясни, защо България няма представители на Мондиала и посочи какви фигури са били пренебрегнати у нас

  • николай жейнов-
  • катар 2022

Трансферната политика на родните клубове изглежда регресира в последните години

Топ мениджър обясни, защо България няма представители на Мондиала и посочи какви фигури са били пренебрегнати у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Българското първенство в момента няма нито един свой представител на световните футболни финали в Катар и това е факт, който водещият роден мениджър - Николай Жейнов, припомни през профила си във Facebook днес.

Той също така припомни и някои от имената, които са били близо до работа в родния шампионат, но по една или друга причина са били пренебрегвани. Сред тях има не само футболисти, но и ръководители, които жънат успехи на най-високо ниво в момента.

Извън световното мога да се сетя на момента без да се замислям особено задълбочено за още доста имена - Федерико Македа (бивш играч на Манчестър Юнайтед), Юмут Бозок (голмайстор на турското първенство за сезон 2021/22), Фабио Кардосо (централен защитник на Порто), Умар Садик (закупен за 20 милиона евро от Реал Сосиедад), а за ръководител - настоящият спортен директор на Олимпик Марсилия Давид Фрийо. Всички те, а и много още имаше възможност да пристигнат през годините в български отбори на много ниски условия“, написа Жейнов в социалната мрежа.

Той също така даде примери с Чеслав Михневич от Полша, Ерве Ренар от Саудитска Арабия и Мурат Якин от Швейцария, чиято работа в момента дава плодове на Мондиала, но със същия успех това е можело да стане и на българска земя.

През годините Литекс и Лудогорец демонстрираха най-добрата трансферна политика по отношение на чуждестранните кадри, но е видимо, че тези практики в момента не са актуални. Левски и ЦСКА пък продължават да залагат на футболисти от Южна Америка и Африка, чийто произход винаги подлежи на дискусии. Резултатите в крайна сметка са повече от очевидни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА