Last news in Fakti

26 Декември, 2022 12:22 2 083 2

Бивш пилот: Бърни щеше да уволни Макс!

  • ханс-йоахим щук-
  • формула 1-
  • макс-
  • верстапен-
  • бърни екълстоун

Ханс-Йоахим Щук познава добре Екълстоун, тъй като в края на 70-те години кара за него в Брабъм

Бившият пилот във Формула 1 Ханс-Йоахим Щук обясни, че ако Бърни Екълстоун беше шеф на Ред Бул, то след състезанието в Бразилия световният шампион Макс Верстапен е щял да остане без отбор. В Бразилия Ред Бул създаде най-големия скандал за сезона. Разривът между Макс, Серхио Перес и тима тръгна от незначителен повод – от бокса помолиха Верстапен да върне 6-ото място на Перес преди финала, тъй като мексиканецът все още се бореше за второто място с Шарл Леклер. Макс отказа и дръпна яростна тирада по радиото, като се накара на състезателния си инженер, предава sportal.bg.

Това доведе до реакция от страна на Перес, както и на тима, но както обикновено става с неизпълнението на заповеди от бокса в Ред Бул, първият пилот на тима не получава санкция.

Щук разказа за разговор по телефона с Бърни, проведен малко след инцидента в Сао Пауло и беше категоричен за това, което би направил Бърни. А германецът познава добре Бърни, тъй като в края на 70-те години кара за него в Брабъм.

„Бърни беше пределно ясен за тази ситуация – обясни Щук през Eurosport Германия. – Ако някой от неговите пилоти, без значение кой, не изпълни заповедите от бокса, Бърни веднага го изхвърля от отбора. Ако аз бях на мястото на шефовете на тима също щях да накажа Макс.”

След състезанието шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър се опита да свали напрежението като обясни, че инцидентът ще бъде изяснен и се опита да демонстрира твърда позиция, обяснявайки, че Макс не е „по-голям и по-важен от тима”. Но последвалите действия на Верстапен и тима показаха, че това не е вярно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.