Last news in Fakti

11 Януари, 2023 00:39 1 478 0

Парма с 44-годишния Буфон измъчи Интер за Купата на Италия

  • интер-
  • парма-
  • купа на италия

„Нерадзурите“ имаха нужда от продължения, за да отстранят съперника

Парма с 44-годишния Буфон измъчи Интер за Купата на Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Интер имаше нужда от продължения, за да се класира напред към 1/4-финалите за Купата на Италия, отстранявайки с 2:1 Парма.

Станко Юрич се появи от резервната скамейка през първата част на мястото на контузения Денис Ман, за да може да открие резултата в 38' след рикошет.

„Нерадзурите“ си навлякоха гнева на своите фенове, тъй като не отправиха нито един точен изстрел почти до самия край на редовното време, за да предизвикат 44-годишния Джанлуиджи Буфон, който отбеляза цели 27 години от дебюта си в професионалния футбол.

Лаутаро Мартинез изравни резултата в 88', като отново голът дойде след рикошет, а в продълженията Федерико Ачерби откри головата си сметка за Интер, вкарвайки необичаен гол с глава от границата на наказателното поле. Централният бранител се възползва от лошо отбита топка от Буфон, а изглежда годинките вече са натежали до такава степен на легендарния италиански страж, че той не успя да се изправи достатъчно бързо и позволи на бившия си съотборник от националния отбор да го преодолее.

Интер сега ще очаква победителя от двойката Аталанта - Специя, за да разбере следващия си съперник в надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА