13 Януари, 2023 20:03 804 1

FIFPro притиска ФИФА, за да въведе временна смяна във футбола при опасения от сътресение

  • fifpro-
  • фифа

Темата с този тип контузии се превърна във водеща в последните няколко години

FIFPro притиска ФИФА, за да въведе временна смяна във футбола при опасения от сътресение - 1
Снимка: БГНЕС

Световният синдикат на професионалните футболисти (FIFPro) призовава все по-настоятелно ФИФА да въведе ново правило за временна смяна, когато има опасения, че даден футболист може да е получил сътресение на мозъка, научихме от The Athletic.

Предложението е новият регламент да се пусне тестове в английската Висша лига, американската MLS и френската Лига 1 преди да стане масова практика.

Темата контузиите в главата се превърна във водеща в последните години, като дори на места вече се позволява допълнителна смяна, ако футболист получи удар в главата.

FIFPro иска да има независимо медицинско лице на всеки мач, което да поеме грижата за пострадалите атлети в специален кабинет за прегледи. По този начин решението дали той може да продължи да играе, ще бъде отнето от треньорите и самите състезатели, защото се поставя под въпрос обективността им. За компенсация ще бъде разрешено човек от резервната скамейка да заеме мястото на своя съотборник, докато тече прегледа, а при евентуална възможност от завръщане, пострадалият играч ще се завръща отново в игра.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин от България

    2 0 Отговор
    Защо България е позволила аз да живея зле?
    Защо България е антибългарска?
    Защо България иска да бъда АУТ САЙДЕР?
    Зашо България е против мен?
    Според мен тази страна не е нормална !
    Българките са лоши жени, някои от тях се водят по акъла на някакви циганки и други такива, заради това са лоши!