26 Януари, 2023 21:03 1 410 0

Футболен бос се наложи да скръцне със зъби срещу Челси заради американския модел на поведение на трансферния пазар

  • мало густо-
  • жан-мишел аулас-
  • тод боули-
  • челси-
  • олимпик лион

Тод Боули изглежда още не е осъзнал, че в Европа спортът се прави по малко по-различен начин

Футболен бос се наложи да скръцне със зъби срещу Челси заради американския модел на поведение на трансферния пазар - 1
Снимка: БГНЕС

Тод Боули пристигна в Европа и реши, че ще промени коренно футбола, за да го превърне в нещо подобно на американските спортове, но в рамките на 6 месеца той сякаш си създаде прекалено много врагове. Един от тях несъмнено е президентът на Олимпик Лион - Жан-Мишел Аулас.

Французинът се видя принуден да пише в Twitter, че 19-годишният суперталант на клуба му - Мало Густо, няма да сменя клубната си принадлежност преди края на сезон 2022/23.

Daily Mail твърди, че Боули е отправил оферта в размер на €35 млн. за момчето, въпреки факта, че едва наскоро записа своя мач №50 в професионалната си кариера.

„Сините от Стамфорд Бридж“ вече пръснаха над €460 млн. за трансфери в рамките само на последните два трансферни прозореца, предизвиквайки огромна инфлация в цените на играчите през януари. Хора от ранга на Марк Кукурея и Уесли Фофана струваха съответно €65 млн. и €80 млн., докато реалната им оценка е в пъти по-ниска.

Мало Густо на този етап демонстрира качества, които му вещаят светло бъдеще, но Аулас напълно осъзнава, че едно прохождащо в спорта момче има нужда да извърви известен път преди да бъде натоварено с бремето на мултимилионен договор. А още по-лошото за бизнесмена е, че подобна сделка неминуемо ще се отрази върху цената на играчите, които на свой ред би искал да привлече на „Стад дьо Люмиер“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА