28 Януари, 2023 20:55 665 3

ЦСКА 1948 с категорична победа над казахстанския Аксу в Турция

  • цска 1948-
  • контрола-
  • турция

Армейците доминираха през по-голямата част от срещата и заслужено биха с 4:1

ЦСКА 1948 с категорична победа над казахстанския Аксу в Турция - 1

ЦСКА 1948 се справи без особени проблеми с казахстанския елитен тим Аксу и го победи с 4:1. Армейците доминираха през по-голямата част от срещата и вкара попадения чрез трима различни футболисти, предава БТА.

Столичани откриха резултата в 13-ата минута чрез Александър Колев. Той се възползва от изпусната от вратаря на казахстанския отбор топка и я прати в мрежата. Само след три минути червените можеха да удвоят, след като Бирсент Карагарен проби и подаде отново към Колев. Снажният таран отклони топката с глава, но не и във вратата.

В 17-ата минута нигерийският бранител на Аксу (Казахстан) Фрайдей Обилор си вкара автогол, след като при подаване на Марио Топузов от ляво не успя да се ориентира. Опасността се задържа прекалено дълго пред вратата на Евгений Кучеренко, който преди това на два пъти трябваше да спасява. Но в крайна сметка от трети опит ЦСКА 1948 поведе с два гола разлика.

Българският отбор продължи да доминира и до края на първата част пропусна още две възможности, като Педриньо и Карагарен се разминаха с гол.

След един час игра дойде ред и на Карагарен да се разпише, този път след комбинация с Карлос Охене. В 71-ата минута дойде ред и на Аксу да върне едно попадение, като то падна с голяма доза късмет. Ударът на казахстанския футболист не беше особено сериозен, но се отклони в крака на Елкесон и подлъга вратаря Даниел Наумов, който влезе на полувремето. След многото смени се наложи Наумов да спасява още едно положение, а пет минути преди края Радослав Кирилов пропусна да отбележи четвърти гол за ЦСКА 1948.

Но малко преди края се случи и това и срещата завърши с най-красивото попадение. Георги Русев в 88-ата минута подаде на Радослав Кирилов, а националът се извъртя и със странична ножица от десетина метра прати топката в мрежата.

Стартов състав на ЦСКА 1948: Генадий Ганев, Лазар Марин, Борислав Вакадинов, Симеон Петров, Реян Даскалов, Карлос Охене, Октавио Мантека, Марио Топузов, Бирсент Карагарен, Александър Колев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА

    1 1 Отговор
    БРАВО АРМЕЙЦИ ! САМО ЦСКА !
  • 2 Говедо

    1 2 Отговор
    Калинчо,по твоята логика можеш да наричаш „армейци” и любимото си стадо от гейарена

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Говедо":

    Това е новосъздаден отбор ЦСКА 1948 , а не Литекс обединен с Етрополе.