12 Февруари, 2023 09:48 1 684 0

Камен Златков с рекордно класиране в Европейската купа по ски

  • камен златков-
  • ски-
  • швейцария-
  • нощно спускане-
  • слалом

Завърши шести в нощния слалом в Яун (Швейцария)

Камен Златков с рекордно класиране в Европейската купа по ски - 1
Снимка: БГНЕС

Рекордно класиране в Европейската купа по ски алпийски дисциплини записа българският национал Камен Златков. Той завърши шести в нощния слалом в Яун (Швейцария) с време 1:39.13 минути.

Най-доброто класиране на състезателя от СК Мотен за Европейската купа до момента беше 11-о място от слалома в Леви през 2018 година, предава БТА.

Златков изостана с 0.30 секунди от третия Халвор Гунлейксруд (Норвегия) и на 0.45 секунди от победителя. Българинът заема 87-а позиция в генералното класиране за Европейската купа с 49 точки.

Състезанието в Швейцария спечели германецът Линус Вите, който завърши за 1:38.68 минути, а втори на 0.02 секунди остана Джет Сеймур (САЩ).

От другите българи Калин Златков не успя да се класира за втория манш, а Константин Стоилов не завърши първия. В състезанието на осветление участваха много от стартиращите редовно в Световната купа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА