Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 16:21 2 358 23

Наско Сираков проговори за пропадналата сделка и бъдещето на Левски

  • наско сираков-
  • футбол-
  • левски-
  • изявление

След днешната новина за оттеглянето на Sport Republic от преговорите за придобиване на мажоритарния пакет акции на “ПФК Левски” съм длъжен да се обърна към всички вас с някои допълнителни обяснения

Наско Сираков проговори за пропадналата сделка и бъдещето на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков излезе с изявление на официалната страница на клуба във "Фейсбук". По-рано днес сръбският бизнесмен Драган Шолак обяви официално, че сделка да придобие клуба от "Герена" няма да има.

Ето какво написа Наско Сираков:

Скъпи Левскари,

След днешната новина за оттеглянето на Sport Republic от преговорите за придобиване на мажоритарния пакет акции на “ПФК Левски” съм длъжен да се обърна към всички вас с някои допълнителни обяснения. По време на Общото събрание на “ПФК Левски”, казах пред акционерите, че ако се случат някои неща, за които имаше голяма вероятност към онзи момент, клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. Всички ние, които работим за спасяването на любимия ни клуб, както и всички Вие, многобройните ни привърженици се надявахме, че сделката със Sport Republic ще завърши с успех. В същото време, всички ние знаехме, че за тежкото наследство на клуба трябват време, важни срещи и разговори.

От страна на “ПФК Левски” и от страна на Sport Republic бяха проведени важни срещи с различни държавни институции, които протегнаха ръка и заявиха отговорно желание за подкрепа. Лично аз се срещнах с г-н Шолак, с който проведох много конструктивен разговор, при който той заяви сериозните си намерения към клуба. Обсъдихме важни детайли за развитието на “ПФК Левски”. След този разговор надеждите ми за добрия развой на сделката станаха още по-големи. Старши треньорът Станимир Стоилов проведе разговор с г-н Шолак, както и с представители на Sport Republic, с които също обсъдиха важни за отбора и бъдещето неща.

За нас беше абсолютно ясно, че намеренията са много сериозни. Разбира се, аз не можех публично да говоря за нашите срещи и разговори, защото няколко пъти и в личен план, и публично се изиска конфиденциалност от страна на Sport Republic, за да може спокойно да се работи за финализиране на сделката. И “ПФК Левски”, и Sport Republic, и българските институции положиха сериозни усилия за успешното финализиране на сделката. За съжаление се оказва, че любимият ни клуб носи тежести от последното десетилетие, които не могат да бъдат преодоляни на този етап. При положените огромни усилия от трите страни, сделката не успя да се осъществи.

Бих искал да благодаря на г-н Шолак, както и на българските институции за искреното желание всичко да приключи успешно. Това, в най-кратък вариант, е абсолютната истина за събитията и взаимоотношенията на “ПФК Левски” и Sport Republic.

Скъпи Левскари. Последните две години всички ние в клуба, както и всички Вие с любов и пълна отдаденост се борим за спасяването на светинята ни. Аз няма да се уморя да го правя, до пълното освобождаване на “Левски” от неговите тежести и зависимости.

Пътят е много тежък, но ние сме длъжни да продължим, заедно и обединени повече отвсякога. Не ме интересува злорадството на враговете ни, нито прибързаното им потриване на ръце, защото по-трудният път го извървяхме, но остава още, а ние знаем, че ще го направим заедно и ще успеем. Доказахме, че “Левски” няма аналог и ще е вечен. “Всяко зло за добро” е казал мъдрият ни народ. За пореден път призовавам цялата огромна левскарска общност да бъде по-обединена, така както само тя може и да подкрепя безрезервно любимия си “Левски”. Ще успеем, скъпи Левскари! Ще се справим с многобройните препятствия и ще възкресим нашата светиня “Левски”!

ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН! Ваш Наско Сираков.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимчят

    43 7 Отговор
    Ами започвай да търсиш други риби или шарани за спонсори.Интересно Насьо,защо баш за Левски няма желаещи.Ами виж в една Арда какви спонсори има,а това уж е Левски.Дали не сте вие причината да пропадат сделките.Сигурно много искате да цуцате след това.Ами спрете се малко.

    Коментиран от #10

  • 2 Бегай

    29 6 Отговор
    Те и тия безаналогови...Сигурно заради деветте мача без победа.
  • 3 Абе

    35 3 Отговор
    Дали па връзка нема че Боки който е собственика в сянка е следващия у списъка на магнита и сърбите още на следващия ден си биха шута...
  • 4 Аре друм

    23 1 Отговор
    Шиши да кихне и готово. Насо ти ще фалираш клуба. Редуцирай акциите бе по 100 лв едната да платиме дълговете. И имаше български футболисти които играеха добре. Мъри ги изгони и довлече посредствени футболисти с големи заплати.
  • 5 не съм левскар

    17 12 Отговор
    ех като започнат разни многознайковци да пишат глупости, че се изприщвам. Защо нямало мераклии. Ами защото шушляци, оня дубайският беглец, така е оставил нещата, че Левски му е длъжник, за години напред. Толкова собственици се изредиха и всеки влачи, а вие искате да дойде някой и ей така да си хвърли парите. Отделно, че нашата правораздавателна система е такава дупка, че никой няма гаранция за парите си.

    Коментиран от #21

  • 6 Наско Раев

    21 3 Отговор
    Тези се подиграха с мен искат да ми орежат кинтите ,ама Илиана не ме дава тъй лесно кинти трябват
  • 7 Красимир Петров

    24 7 Отговор
    Кога ще си платите дълговете към държавата????

    Коментиран от #17

  • 8 Магнитски

    26 2 Отговор
    Пътят е много тежък, но ние сме длъжни да продължим.(цитат)
    Как не беше тежък пътя до Дубай ?
  • 9 Фактъ

    28 5 Отговор
    Левски е овладян от Боко и Пеевски . Това се знае от Шолак . Единият е вече в списъка Магнитски , а другият ще е в предстоящият списък . Никой не иска да си има работа с тях Логично сделката пропадна .
  • 10 Морето

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мимчят":

    Ами те рибите се удавиха в морето в събота в В.Търново.
    Май няма да има кой да дава парички за почивки в Дубай в бъдеще

    Коментиран от #11

  • 11 Хамрун.2022

    18 6 Отговор

    До коментар #10 от "Морето":

    Има,има .
    Един го видях да носи 1914 лв. към сухата река"

    Коментиран от #12

  • 12 Май че

    13 5 Отговор

    До коментар #11 от "Хамрун.2022":

    Бяха 1914 турски лири .
  • 13 фен

    15 6 Отговор
    лефски -подуяне в окръжна група
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 чиче

    7 5 Отговор
    голи подуяннски мишки
  • 16 ТОЛУП

    14 2 Отговор
    Последното десетилетие Бойко Борисов се погрижи да сте на командно дишане .
  • 17 Левски 1914

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Красимир Петров":

    Когато и ФАЛИРАЛИЯ отбор платят.
  • 18 безпартиен

    6 2 Отговор
    Този дали получава някаква заплата от Левски и каква е тя,че не ми се вярва да "работи" за без пари!
  • 19 Стоян Александров

    8 5 Отговор
    Умишлено Левски е НЕПРОДАДЕН И НЕСПАСЕН. ФАЛИТ. МИЛЯРДИТЕ МАФИОТСКИ ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ НУЛИРАТ И ЗАЛИЧАТ. ФАЛИТ....ТОЛКОВА СА ЖАЛКИ ВСИЧКИ В ЛЕВСКИ. С НАЙ- СЛАБИЯ И ЖАЛЪК ТРЕНЕР В ИСТОРИЯТА НИ...
  • 20 Сандо

    6 2 Отговор
    На предателите никога не трябва да се помага!Да просят от евроатлантическите джендъри.

    Коментиран от #22

  • 21 Аз не съм му адвокат

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "не съм левскар":

    Но мисля ,че никой бизнесмен би подарил милиони ей така. Оня от Дубай,изкупи някои от дълговете на Левски и сега са към него. Отделно НАП виси. И си прав ,че доста преди онзи от Дубай другите трупаха яко борчове.
  • 22 Слава кокаине

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Сандо":

    Когато отменяше контроли с Руските отбори беше много велик, сега търси пари от киев и какви бяха онези ултрас Левски. Гонзо направи изказване и вие първи излизате с декларация, защото сте най- големите соросоиди подлоги. Сега Господ ви наказва измекяри мръсни!
  • 23 Начо

    2 2 Отговор
    Ми те пияници те и измамници те отдалеч се познават