Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 20:48 709 0

Успех срещу Уест Хам изкачи Тотнъм в топ 4

  • тотнъм-
  • футбол-
  • висша лига-
  • уест хам

Отборът на Антонио Конте, който не водеше тима, тъй като се възстановява в Италия, се възползва от загубата на Нюкасъл и се изкачи на четвърто място

Успех срещу Уест Хам изкачи Тотнъм в топ 4 - 1
Снимка: БГНЕС


Тотнъм спечели лондонското дерби срещу Уест Хам с 2:0 след силно второ полувреме. На почивката резултатът бе 0:0, но попадения на Емерсон Роял (56') и влезлият като резерва Хюн-Мин Сон (72') донесоха успеха на "шпорите".

Отборът на Антонио Конте, който не водеше тима, тъй като се възстановява в Италия, се възползва от загубата на Нюкасъл и се изкачи на четвърто място. След поредица от стабилни резултати Уест Хам записа първа загуба в последните си пет мача във всички турнири и остана в зоната на изпадащите.

Не беше изминала и една минута от началото, когато хубав удар на Джаред Боуен не мина далече от вратата. "Чуковете" започнаха силно мача, но след десетата минута Тотнъм започна да се събужда. Домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Керер в наказателното поле, но съдията не отсъди нарушение.

И двата отбора не успяха да създадат голово положение, а в играта на "шпорите" липсваха идеи. Те стигнаха до първи точен удар в 36-ата минута, когато изстрел от дистанция на Хьойберг не затрудни Фабиански. В самия край на първата част Ричарлисон получи великолепно подаване от Кейн и стреля от малък ъгъл, но вратарят на гостите се справи. При последвалия ъглов удар Ромеро насочи топката с глава, но я прати над вратата.

Тотнъм започна малко по-добре втората част и бързо стигна до добра ситуация. Бърза атака мина през Кейн и Кулушевски преди да бъде завършена от Ричарлисон. Ударът на бразилеца обаче беше слаб. Малко по-късно Кейн получи възможност, но стреля неточно от въздуха. Силният период на "шпорите" доведе до гол в 56-ата минута. Хьойберг изведе Бен Дейвис с отлично подаване, а той намери непокрития Емерсон Роял, който заби топката в мрежата.

Уест Хам можеше бързо да изравни. Боуен бе изведен на добра позиция и стреля, но ударът му бе отразен от Форстър. Колегата му Фабиански също се изяви, като се справи с удар на Кулушевски от границата на наказателното поле. В 67-ата минута в игра влезе Хюн-Мин Сон и малко по-късно южнокореецът удвои преднината на домакините. Той бе изведен великолепно от Кейн и преодоля Фабиански.

Второто попадение до голяма степен пречупи "чуковете". Малко преди края те стигнаха до един удар на Дани Ингс, който бе блокиран, но като цяло домакините нямаха големи проблеми да запазят преднината си. Така помощникът на Конте Кристиан Стелини записва трета победа в третия мач, в който води тима. В периода, в който Конте се завърна "шпорите" загубиха два мача.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА