Last news in Fakti

19 Септември, 2013 15:38 2 632 0

Александър Тодоров: Срещу мутри с мутренски методи

  • александър тодоров-
  • цска-
  • титан-
  • александър тонев-
  • мутри-
  • лех познан

Как ще привличаме чуждестранни инвеститори, когато те знаят, че тук ще им откраднат парите?

Александър Тодоров: Срещу мутри с мутренски методи - 1
Снимка: БГНЕС

Новото ръководство на ЦСКА обяви война на старите собственици от „Титан“. Изпълнителният директор Александър Тодоров даде пресконференция, на която заклейми сериозно действията и машинациите на старите шефове. Той разкри, че от „Титан“, чрез собствените си фирми, са присвоили пари от трансфера на бившия „армейски“ играч Александър Тонев в британския Астън Вила.

„Моето търпение, както и това на ръководството на ЦСКА, се изчерпа. Ще изпратим писмо до главния прокурор за разследване на случая. По трансфера на Александър Тонев в касите на клуба трябваше да постъпят 382 хиляди евро от Лех (Познан), които са 20% при бъдещ трансфер на футболиста. Тези пари обаче са отклонени и са отишли в „ЦСКА Финанс“, която е фирма на „Титан“, заяви Тодоров.

„Ще уведомим и полската прокуратура, тъй като ние нееднократно сме уведомявали Лех (Познан) за промяната на собствеността. На клуба е било обяснено от шефовете на „Титан“, че ако преведат парите на стария собственик, ще платят по-малко – затова са преведени там парите. Няма как обаче да се плати по-малко. Ще заведем дело срещу Лех и те така или иначе ще платят на нас дължимите суми. Тъй като обаче „Титан“ преднамерено отклоняват средства, ще се обърнем и към българската прокуратура. В момента водим вътрешни разследвания, но смятаме, че някои институции са спомогнали всичко това да се случи“, каза още Тодоров. По негови думи ЦСКА е трябвало да получи общо 440 хиляди евро от Астън Вила и Лех (Познан), но единият транш е преведен на „ЦСКА Финанс“, който е под управлението на Димитър Борисов, другият превод е по сметката на фирмата на „Градев Спортс“.

„Никой няма право да си присвоява пари на ЦСКА. Явно в тази страна някой може да прави такива неща. Сега е моментът прокуратурата да покаже, че това не може да продължава. Как ще привличаме чуждестранни инвеститори, когато те знаят, че тук ще им откраднат парите. Затова тази държава ще си остане в „блатото и калта“ на Европа. Или ще го бъде, или няма да го бъде. Толерантността беше дотук. Срещу мутри с мутренски методи! Явно това е положението в тази държава“, завърши Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА