Last news in Fakti

5 Април, 2023 18:03 2 237 1

Звезден спор: Ето как Тайсън разгроми Доктор Стоманен чук (ВИДЕО)

  • тайсън фюри-
  • владимир кличко

Фюри е считан от мнозина за настоящ номер 1 в най-тежката категория на бокса

Звезден спор: Ето как Тайсън разгроми Доктор Стоманен чук (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тайсън Фюри отнесе много критики напоследък. Твърди се, че негови претенции са в основата очакваният бой за всички титли в "кралската" дивизия на бокса да пропадне.

Тайсън трябваше да се бие с другия настоящ шампион в категорията - Александър Усик. Мачът между двамата засега няма да се състои. Фюри каза, че Александър е виновник двубой между двамата да няма в края на април.

Пред 2015 година Тайсън се качи на върха на категорията, след като детронира дългогодишния шампион Владимир Кличко. Двубоят между двамата се проведе в Дюселдорф, Германия.

А Фюри ликува след единодушно съдийско решение - (115–112, 116–111, 115–112).

Тайсън Фюри често се изказва нелицеприятно за други боксьори. Запитан наскоро какво мисли за бившия световен шампион в бокса Антъни Джошуа, Тайсън отвърна нещо от сорта на: "Как мога да коментирам боксовите му качества? Той е бодибилдър, а не боксьор. Задайте ми друг въпрос".

За настоящия първенец в "кралската" дивизия на професионалния бокс и бивш абсолютен шампион в полутежка категория Усик, Тайсън казва: "Зайо".

За Влад Кличко, обаче Фюри не спести суперлативи след края на мача им: "Ако мога да бъда наполовина толкова добър шампион, колкото Владимир Кличко, ще бъда много щастлив".

Тайсън Фюри в момента е считан от мнозина за най-класният боксьор в категорията. А ето кадри от мача между него и Кличко (носещ красноречивия боксов прякор - Доктор Стоманен чук).

От видеото, публикувано от Super Boxing, оставят категорични впечатления, че Тайсън определено не е за подценяване, когато се развихри на ринга. За справка, Джошуа имаше много по-големи проблеми срещу Владимир Кличко в мач през 2017 година, като дори бе пратен от украинеца в тежък нокдаун. Дали ще има бой между Фюри и Усик, фенове продължават да се надяват, че такъв мач ще се състои, при това докато двамата държат всички титли при най-тежките в дивизията.

Едно е сигурно в "кралската" категория на бокса, 206-сантиметровият и тежащ над 120 килограма Фюри, е прекалено пъргав и техничен за габаритите си. А това го прави засега непобеден на ринга в 34 боя.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дай Боже

    1 0 Отговор
    И България да има един ден шампион при най тежките