Last news in Fakti

25 Април, 2023 17:32 4 983 4

Тюхе намигва на Херкулес

  • карлос насар

Карлос Насар има голяма спортна цел и може да я осъществи в града, в който е роден

Тюхе намигва на Херкулес - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Карлос Насар е само на 18 години, но е световен рекордьор в една от олимпийските категории във вдигането на тежести. Карлос е със смесени корени - български и ливански. От малко момче живее в Червен бряг, България. А най-голямата му мечта в спорта е да стане олимпийски шампион.

През 2024 ще се състоят Летните олимпийски игри в столицата на Франция. Сънародникът ни е сред фаворити в Категория -89 кг във вдигането на тежести. Бившият световен рекордьор Антонино Пицолато (Италия) също е сериозен фактор, няма да е изненада ако китайската спортна школа също излъчи сериозен претендент за златото в категорията. Има и няколко много силни представители на страни от Южна Америка в категорията. Настоящият световен шампион в -89 кг в щангите е венецуелец. В категорията има и много силен иранец. Конкуренция за Насар не липсва.

Той обаче е световен рекордьор в категорията и носи прякора Херкулес. А изключително любопитно е, че градът, в който е роден е именно... Париж. Градът-домакин на предстоящите Летни олимпийски игри.

*Тюхе в древногръцката митология е богиня на съдбата и щастието.
*Според същата митология - Херкулес е син на Зевс и е надарен с необичайна сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошко

    4 22 Отговор
    Явно си плаща момчето, за да се пише за него.
    И вчера по същото време изтипосахте статия в негова чест.
    Аз спортните постижения на наркомани отказвам да приема, колкото и натрапчиво да ни ги лансирате.
  • 2 честен ционист

    4 9 Отговор
    Доде дойде олимпиадата, взел та се пресетил, че има и френски паспорт.
  • 3 123

    6 16 Отговор
    Престанете вече с този арабин.
  • 4 Към коментиралите до момента

    11 1 Отговор
    Вие сте идиоти!