Last news in Fakti

30 Април, 2023 16:09 1 193 12

Берое със загуби от над 5 милиона лева

  • стара загора-
  • загуби-
  • берое-
  • бфс-
  • лиценз

Това отчита независим одитор, проверил отчетите на клуба, предоставени пред БФС за лиценза

Берое със загуби от над 5 милиона лева - 1
Снимка: БГНЕС

Берое се хвали с нетна печалба от 453 000 лева, но пък загубите до 31 декември 2022 година възлизат на страховитите 5,728 млн. лева. Те са скочили с над 2 млн. лева в сравнение с декември 2021 година. Освен това сумата на пасивите надвишава тази на активите - 620 000 лева, отчита независимият одитор, проверил отчетите на клуба, които са били предоставени пред БФС за лиценза.

"Бъдещите нужди от парични потоци не могат да бъдат покрити без допълнително финансиране от страна на едноличния собственик или от други външни източници. Тези обстоятелства показват наличието на съществена несигурност, която би могла да породи значителни съмнения относно способността на дружеството да функционира като действащо предприятие", е оценката на компанията, която е заверила документите на "зелените", пише "Мач Телеграф".

Иначе прави впечатление, че Берое е намалил приходите си от телевизионни права заради класирането си в първенството. За сметка на това обаче са се увеличили тези от билети, абонаметни карти и други артикули. Клубът също така е успял да привлече над 1 милион лева от реклама. През 2021 година по това перо са влезли малко над 300 000 лева. Освен това са реализирани трансфери в размер на 672 000 лева срещу 0!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма страшно

    10 1 Отговор
    Кметчто на ГЕРБ ше ги опрай
  • 2 ннннннннн

    4 1 Отговор
    ФК"Берое" е със загуби от над 5 милиона лева.
  • 3 закривай стига крадохте пари

    5 2 Отговор
    защо не го закриват тоя отбор ? на кого е нужен? никой вече не ходи по м ачовете им !

    аре стига толкова

    Коментиран от #7

  • 4 хммм

    7 1 Отговор
    Като си купува играчи от къде ли не... как няма да е?? Фалираха го тоя град.
  • 5 мдда

    5 1 Отговор
    Този отбор трябва да се закрие защото раздадоха парите на африканци.
  • 6 променете законите кретеееени

    5 1 Отговор
    това с купуването на играчи трябва да се забрани във футбола!

    стига с тия черни маймуни довлякани от клоните на някое африканско дърво

    то бял футболист не остана , за какъв местен спорт говорим?

    защо ни е такъв футбол ?
  • 7 Голем смях

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "закривай стига крадохте пари":

    Ами държавен отбор.Цяла България ги издържа ,заради кефа на стотина фенове на Бирой..Държавните Марици ги държат на изкуствено дишане и плащат заплатите на анонимни цветнокожи от кол и въже .А българските играчи ..кучетата ги яли .
  • 8 Стоян Александров

    5 1 Отговор
    От мноооогооооо време насам Ви пиша, че Боруй са тотален фалит, амааааа освен да ме триете друго така и не измислихте....ОК. Иииии още по- зле ще става, амааааа мноооогооооо по- зле ще е само след една година.... хем в Б група, хем още много милиони на загуба....ТАКА ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ НЕ СТАВА, НЕЕЕЕЕЕ..... ТОЛКОВА МЛАДИ БЪЛГАРСКИ ТАЛАНТИ, А ВИЕ НЕ, ДАЛАВЕРИ ЩЕ ПРАВИМ С РОЗОВИТЕ, ЕЕЕЕЕЕЕ ВИДЯХТЕ СЕ НАЛИ....ХЕМ ФАЛИТ, ХЕМ НЯМА СЛАВА, НЯМА И ГОРДОСТ, А ЗА ПУБЛИКА ДА НЕ ГОВОРИМ..... А В СТАРА ЗАГОРА СПОКОЙНО НА МАЧ ЩЕ ХОДЯТ НАД 20 000 ЗРИЪЕЛИ, АМА НЕ ТАКА, НЕЕЕЕЕ.....ГОЮЯМ ГРАД, С ТРАДИЦИЙ, А ОТ 1000 ГОДИНИ НИТО ЕДИН ФУТБОЛИСТ НЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ТАМ..... ВСИЧКИ СТЕ ЗА ЗАТВОРА, ВСИЧКИИИИИИ....споко и Левски са като Вас
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стоян Александров

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Bълкът":

    Така е, прав си, НО ДНЕС ЛУДОГОРЕЦ ЩЕ ПОКАЖЕ НА ОНЕЗИ 11 НЕБЪЛГАРИ ДЕТО СЕ ГОРДЕЕЕЕТЕ С ТЯХ, А АЗ КАТО ЛЕВСКАР СЕ СРАМУВАМ ОТ ТОВА, КЪДЕ ВИ Е МЯСТОТО, А СКОРО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ И ВАШИЯ МНОГОМИЛИОНЕН ОТНОВО РАЗХОД.... И ЩЕ ВИ Е ЗА ВТОРИ ПЪТ. И ТОВА ГО ПИША ОТ МНООООООГОООО ВРЕМЕ, ЗАПОМНИ МЕ....БЛАГОДАРЯ ТИ. БГ ФУТБОЛА Е ОБРЕЧЕН, ПЕРАЛНЯ НА МРЪСНИ ПАРИ, НА КРАДЕНИ ПАРИ ОТ НАРОДА И ЗА ТОВА ОТБОРИТЕ ЩЕ ФАЛИРАТ.........НЕИЗБЕЖНО Е. НЯКОЙ СКОРО ЗАПОЧВАТ ЗА ВТОРИ ПЪТ ТОВА, НОООООО ТЕ ВЕЧЕ СА СВИКНАЛИ... 11 небългари в състава, какъв срам
  • 11 Стоян Александров

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Bълкът":

    Господине може ли да ми посочиш един, само един, амаааааа само един футболист от любимия Ви отбор който да бъде взет в НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НА РЕПУБЛИЛА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ ??? АМА САМО ЕДИН, МОЛЯ ВИ !!! Ааааа и ми кажи каква е вината на Боби за това ....

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.