Last news in Fakti

13 Май, 2023 13:27 753 0

Световният шампион Кале Рованперя води в Рали Португалия

  • рали-
  • еванс-
  • кале-
  • португалия

Елфин Еванс катастрофира

Световният шампион Кале Рованперя води в Рали Португалия - 1
Снимка: БГНЕС

Един от водачите в генералното класиране Елфин Еванс (Великобритания, Тойота) катастрофира по време на рали Португалия, пети кръг за сезона от световния автомобилен шампионат, предава БТА.

Еванс, който заедно с французина Себастиан Ожие има 69 точки и са начело в подреждането, водеше след пролога в четвъртък и се движеше шести в петък вечер, но излезе от трасето в седмата скоростна отсечка. Той и навигаторът му Скот Мартин излязоха невредими от катастрофиралия автомобил.

Лидер след надпреварата в петък е световният шампион и защитаващ титлата си от миналата година в Португалия Кале Рованперя (Финландия, Тойота - на снимката), който има преднина от 10.8 секунди пред Дани Сордо (Испания, Хюндай). Трети след първите осем етапа е Тиери Нювил (Белгия, Хюндай) на 26 секунди от водача Рованперя, който спечели четири от първите осем скоростни отсечки.

„Беше един наистина добър ден. Бяхме бързи, но също така внимавахме за колата и за гумите“, заяви финландецът.

Четвърти във временното класиране преди съботната надпревара е Пиер-Луи Лубе (Франция, Форд), който спечели първия етап, с изоставане от 26.9 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА