Last news in Fakti

16 Май, 2023 09:36 762 2

Големи празненства заляха улиците на Барселона (ВИДЕО)

  • барселона-
  • футбол-
  • празненства-
  • ла лига-
  • шампион

Шампионите направиха традиционния парад с открит автобус по улиците на града, който измина осем километра под овациите на феновете

Големи празненства заляха улиците на Барселона (ВИДЕО) - 1

Големи празненства заляха улиците на Барселона. Отборът спечели титлата в Ла Лига, а преди тях това направи и женският тим на клуба. Шампионите направиха традиционния парад с открит автобус по улиците на града, който измина осем километра под овациите на феновете. Треньорът Шави Ернандес пък раздаваше безалкохолни напитки на феновете, които съпровождаха автобуса.

За мъжкия отбор тази титла, която е първа от 2019-а година насам, е под №27. Женският тим триумфира за осми път в първенството, а на 3 юни ще играе финал в Шампионската лига.

Титлата била отпразнувана веднага след победата над Еспаньол вчера, която осигури предсрочно титлата на каталунците. Футболистите били посрещнати на клубната база от фенове, когато отишли да вземат колите си. В еуфорията не липсвали и закачки към вечния съперник Реал Мадрид. В разгара на купона някои от футболистите на Барса, сред които Жорди Алба, Серхио Бускетс, Сержи Роберто и Франк Кесие, скандирали заедно с привържениците: "Който не скача, е мадридист!".

Някои от играчите, като Гави, искали да хвърлят фланелки за спомен в тълпата, но охраната ги помолила да не го правят, за да се избегнат проблеми. След това няколко футболисти отишли в нощен клуб, а треньорите и ръководството на ресторант.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    2 2 Отговор
    Празнуват смъртта на Путин
  • 2 Анани нанов Нунев

    1 2 Отговор
    Празнуват разпада на Русия и смъртта на путин