Last news in Fakti

18 Май, 2023 16:10 2 179 6

Шефът на федерацията ни по щанги с разкритие за стотици хиляди левове

  • ариф маджид-
  • вдигане на тежести-
  • щанги-
  • федерация по вдигане на тежести-
  • спорт

Ариф Маджид изпрати писмо до клубовете и до медиите, в което споделя за финансовото състояние на федерацията

 Шефът на федерацията ни по щанги с разкритие за стотици хиляди левове - 1

Българската федерация по щанги има дългове, които възлизат на няколко стотици хиляди левове, разкри президентът на организацията Ариф Маджид. Той изпрати писмо до клубовете и до медиите, в което споделя за финансовото състояние на федерацията.

В писмото са описани какви са задълженията и към кого. БФВТ дължи 49 000 лв. към Национална спортна база, 152 000 лв. към БиоСпотЕнерджи за провеждане на лагери през 2022 г., 55 000 лв. към адвокат Борис Колев, както и сума към министерството на спорта заради нецелесъобразно изразходвани средства.

Успоредно с това продължава да тече ревизия от НАП за нередности в изплащането на данъчни задължения към държавата. В своето писмо Ариф Маджид допълва, че с горепосочените дружества и институции са проведени преговори за разсрочване на задълженията. Той посочва как все още има хора във федерацията, които блокират дейността на организацията, но без да споменава имена.

„Има членове на федерацията и на управителните органи, които не споделят усилията или работят в обратна насока за оздравяването на БФВТ – казва президентът. - При липса на решения за одобряване на отчета и разходването на средствата на федерацията от предходния назначен състав на управителен съвет федерацията няма да може да започне процедура по одобрение на бюджет за текущата 2023г. Липсата на бюджет и на средства за осъществяването на спортните цели на българските състезатели е пречка за изграждането и подготовката на националния отбор на България.“


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 x сплескан

    6 0 Отговор
    Под статията за великите успехи на българските юнаци няма ни един коментар! А под статиите за украина - по 300 в час. Браво!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.