Last news in Fakti

24 Май, 2023 20:08 788 0

Фотофиниш определи победителя в 17-ия етап от Обиколката на Италия

  • обиколка на италия

В етапа триумфира Алберто Дайнезе от отбора на ДСМ

Фотофиниш определи победителя в 17-ия етап от Обиколката на Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Алберто Дайнезе от отбора на ДСМ спечели 17-ия етап от Обиколката на Италия - 198 километра от Перине Валзугана до Каорле.

Италианецът триумфира в очаквания масов спринт на финала, след като изпревари с броени милиметри сънародника си Джонатан Милан (Бахрейн-Викториъс) и австралиеца Майкъл Матюс (Джайко). Тримата бяха толкова близо един до друг, че съдиите трябваше да прегледат фотофиниша, за да определят победителя, предава БТА.

Днешният етап, който завърши на морския бряг в Каорле, премина почти изцяло на спускане, което бе и причината на финала да няма разкъсвания и спринтьорите да атакуват масово финалната линия.

Времето, което Дайнезе даде и ще бъде записано на цялата основна група, бе 4:26,08 часа. Резултатите не доведоха до разместване в генералното класиране, където начело остава британецът Герайнт Томас. Колоездачът на Инеос запазва "розовото трико" с аванс от 18 секунди пред португалеца Жоао Алмейда (ОАЕ) и 29 секунди пред словенеца Примож Роглич (Йъмбо-Висма). Четвъртият в генералното класиране Дамяно Карузо (Италия/Бахрейн-Викториъс) е с изоставане от 2:50 минути от лидера Томас.

Липсата на изкачвания в днешния етап запази класирането и при катерачите. "Синьото трико" и в утрешния ден ще бъде носено от ирландеца Бен Хийли (Едюкейшън-ИйзиПоуст), който има 164 точки, с 20 повече от италианеца Давиде Баис (Еоло-Комета).

При спринтьорите на първа позиция и почти сигурен победител е Джонатан Милан, който добави 39 точки към актива си и вече има 215 точки. Вторият в подреждането за "цикламеното трико" Дерек Джий (Канада/Израел Премиър-Тех) е със 121 точки.

В четвъртък е 18-ият етап от Обиколката на Италия. Той е с дължина от 161 километра от Одердзо до Вал ди Дзолдо, като в него са заложени пет изкачвания и две спринтови отсечки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА