Last news in Fakti

14 Октомври, 2013 17:52 1 624 0

21st Century Fox закупи правата за излъчване на германската Бундеслига

  • бундеслига-
  • рупърт мърдок-
  • футбол

Договорът е за предаване на мачовете в Азия, Латинска Америка, Северна Америка и Европа

21st Century Fox закупи правата за излъчване на германската Бундеслига - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС


21st Century Fox подписа дългогодишен договор за телевизионното излъчване на мачовете от германската Бундеслига в Азия, Европа, Латинска и Северна Америка, съобщи "Блумбърг".

Споразумението влиза в сила в началото на сезон 2015-2016 г. и включва правата за всички 306 мача от немското първенство. В сделката влизат и срещите за Суперкупата на страната и плейофите за влизане в Бундеслигата.

Към споразумението се включват и правата за допълнително отразяване на най-популярните германски клубове, включително и победителя в Шампионската лига от тази година - Байерн Мюнхен. Сделката трябва да помогне на германското първенство все по-успешно да се конкурира с английската Висша лига и испанската Примера Девизион за печелене на зрители в новите пазари.

Към момента са сключени петгодишни договори за излъчването на мачовете в Азия и Латинска и Северна Америка, както и двугодишен договор за тяхното излъчване в Европа.

Сделката обхваща  80 държави. Към момента финансовите й параметри все още не са разкрити. Според "Ройтерс" до този момент германското първенство е отчитало постъпления от около 70 млн. евро от продажбата на международни права за излъчване. С новата сделка ръководството на лигата очаква печалбите да се удвоят и да достигнат до 100-150 млн. евро.

През 2012 г. Бундеслигата сключи сделка с телевизионния оператор, собственост на Рупърт Мърдок - Sky Deutschland AG, за излъчването на футболните срещи на територията на Германия. Това е опит на мрежата да копира успеха на друга дъщерна компания на 21st Century Fox - British Sky Broadcasting. Мрежата стана най-големият британски платен телевизионен оператор, след като закупи правата за мачовете от английската Висша лига.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА