Last news in Fakti

13 Юли, 2023 18:00 2 853 8

Матей Казийски реши за националния

  • българия-
  • волейбол

Няма да се завърне в тима

Матей Казийски реши за националния - 1
Снимка: БГНЕС

Матей Казийски отклони поканата да играе отново за националния отбор на България. Треньорът Пламен Константинов няколко пъти разговаря със състезателя, убеждавайки го да се върне и да помогне за Европейското първенство и олимпийските квалификации.

Казийски намекна, че обмисля варианта отново да е национал особено по време на финалните плейофи в италианския шампионат, където стана шампион с Трентино. От своя страна Константинов остави до последния момент отворена вратата за завръщането. Двамата са разговаряли многократно. Във всяко интервю отговаряха уклончиво на въпросите.

През септември Казийски ще навърши 39 години. При финалните разговори той изтъкна именно умората и притеснения за формата си преди предстоящия сезон в Милано след тежко лято/есен в националния отбор.

Казийски игра за България в периода 2005-2012 г. Най-големите му успехи са бронзови медали от Световното първенство и Световната купа съответно през 2006 и 2007 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    14 7 Отговор
    Защо изобщо се дава гласност на тоя примат
  • 2 Развийш ли

    9 6 Отговор
    Какво сте го замолили за националния Колко години все отказва Явно за него не е чест да играе за България
  • 3 Сандокана

    6 7 Отговор
    Като не му се играе за България, да си върне паспорта ! Същото важи и за Григор Димитров !
  • 4 Дам

    4 3 Отговор
    Предател.
  • 5 ЛиСбийСки

    4 3 Отговор
    Тоя е ивати и прумадоната, мухляр
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Какво тук значи някаква си......

    4 4 Отговор
    Личност!И какво толкова ни занимавате с Матей Казийски?И без него ще съмне, имали сме, имаме и ще имаме добри спортисти и ПАТРИОТИ.! И ако навсякъде по света да играеш за Родината си е въпрос на ЧЕСТ, на един вид ЗАДЪЛЖЕНИЕ и ОТГОВОРНОСТ у нас не е така.Тук се преплитат в сложна амалгама тънки сметки, пари, его, влияния, интереси и Бог знае още какво включително и какво ще каже жената(щото тя Италианка знаеш ли, пък Мъжо слушка).Но в крайна сметка нито един спортист не е бил ВЕЛИК СПОРТИСТ без да е постигнал нещо значимо с националния отбор на страната си.И Матей Казийски може и да стане местна легенда на Тренто, но никога няма да влезе в клуба на елитните спортисти!В крайна сметка решението си е негово, пък и според мен изтърва момента с онези глупави дразги на лична основа с Данчо Лазаров(не,че не беше прав) и федерацията, заставайки зад Радостин Стойчев! Сега и да се върне в националния отбор няма да е същото.Времето му е изтекло, или както казват китайците не можеш два пъти да се изкъпеш в една и съща река.И реката е друга и ти не си същия, пък и на близо 40 години освен за бенефис за какво друго да се връща!Мнението ми е лично и не касае никого!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.