Last news in Fakti

22 Юли, 2023 16:00 1 674 0

Емил Нейков: Това ми е един от най-силните финали в живота

  • емил нейков-
  • световното първенство-
  • гребане

Синът на олимпийската шампионка от Игрите в Пекин през 2008 година Румяна Нейкова сподели своето мнение след полуфинала, който той успя да спечели

Емил Нейков: Това ми е един от най-силните финали в живота - 1

Българският състезател на скиф Емил Нейков бе много емоционален, след като се класира за финал "А" в дисциплината на Световното първенство за мъже и жени до 23 години в Пловдив.

Синът на олимпийската шампионка от Игрите в Пекин през 2008 година Румяна Нейкова сподели своето мнение след полуфинала, който той успя да спечели.

Младият гребец благодари на публиката на Гребния канал в Пловдив за подкрепата, която му е оказала в последните метри от гонката.

"Това ми е един от най-силните финали в живота. Искам да благодаря много на публиката, която скандираше във финалните метри и ме подкрепи изключително много. Настръхнах целия, усетих голяма приливна вълна от енергия. Не мога да го опиша - беше като в някакъв сън. В последните метри дадох повече, от колкото бяха моите възможности. В първите метри не успях да отговоря на темпото, което зададоха моите противници, но се радвам, че във втората част на дистанцията след 1000 метра вдигнах най-висока скорост, успях да ги догоня и бях отново в битката", заяви Нейков след полуфинала.

"Сега се надявам да успея да се възстановя. Усещах голямо притеснение преди полуфинала, защото ни бяха събрали най-силните скифьори в една полуфинална гонка. Мисля, че ако на мястото на словенеца беше ирландският състезател, това щеше да бъде най-силната гонка, но това е състезанието - трябва да бъдем готови на всичко. Дошъл съм тук, за да стана световен шампион и трябва да бъде готов за всичко. Щом успях днес да се преборя, вече нямам тези притеснения. Успях да се класирам на финал, остава да се възстановя нормално и на финала ще покажа всичко", каза още българският скифьор.

Финалът на скиф е в неделя от 12:08 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА