Last news in Fakti

26 Юли, 2023 15:36 1 120 0

Mанчестър Сити победи Байерн Мюнхен на турнето в Япония

  • манчестър сити-
  • байерн мюнхех-
  • футбол-
  • япония

Почти 70 хиляди зрители в Токио станаха свидетели на три попадения между европейските грандове

Mанчестър Сити победи Байерн Мюнхен на турнето в Япония - 1

Mанчестър Сити победи Байерн Мюнхен с 2:1 в контролна среща изиграна в Япония. Почти 70 хиляди зрители в Токио станаха свидетели на три попадения между европейските грандове. Джеймс Макатий откри резултата след добра атака на Сити по десния фланг. В заключителните минути на втората част Матис Тел възстанови равенството, но Сити бързо си върна преднината чрез Лапорт и успя да я задържи до края.
Следващата среща от турнето в Япония за баварците е срещу Кавазаки Фронтале, "гражданите" пък ще мерят сили с Атлетико Мадрид

Първата възможност се откри пред Манчестър Сити. В 5-та минута Рико Люис проби от дясно, подаде към Алварес в наказателното поле, а той към Стоунс. Англичанинът стреля към вратата, но неуспешно.

Баварците също погледнаха към вратата на англичаните след 10 минути игра. Коман центрира, но нямаше проблем за Едерсон да улови топката.

Въпреки значителното владение на топката за Манчестър Сити, Мусиала достигна до възможност за гол. Пробив на Сане разсече защитата на Гуардиола и Мусиала опита да шутира към вратата. От малък ъгъл обаче халфът беше спрян от вратаря Едерсон.

Лирой Сане получи възможност да обстрелва вратата от пряк свободен удар, но гредата го лиши от страхотно попадение.


Символичните гости откриха резултата в 21-та минута. Изключително активният Рико Люис отново беше изпуснат. Той подаде успоредно на вратата към Хулиан Алварес. Последва удар на аржентинеца, който беше париран от Зомер. При добавката обаче Макатий трябваше да прати топката в опразнената врата и не сгреши.

В 35-та минута футболистите на Тухел опитаха да отговорят. След късо изпълнение на ъглов удар, Кимих центрира в наказателното поле, но прекалено силно за да намери свой съотборник.

Три минути по-късно отново Джамал Мусиала стреля към вратата. Ударът беше тежък, но в обсега на Едерсон и той изби топката.

Германският колос осъществи натиск в последните минути на първата част. Коман опита късмета си, но отново бразилецът Едерсон не позволи топката да мине зад него.

В началото на втората част двата отбора направиха доста промени. Халанд и Фоудън се появиха за Сити. Мане влезе в игра за може би последния си мач за Байерн.

Подобно на първото полувреме, повечето действия се развиваха в половината на германците. В 58-та минута Рико Люис пусна пас към Бернардо Силва. Неговото ниско центриране създаде суматоха в наказателното поле, но бранителите се справиха със ситуацията.

В 65-та минута Садио Мане се впусна в индивидуален пробив, навлезе в наказателното поле, но там бе спрян. Сенегалецът нямаше подкрепа от съотборниците си при тази контраатака и попадна в ситуация срещу 4 противникови футболисти.

Резултата е изравнен в 81-та минута. Матис Тел се разписа. Станишич създаде ситуацията, при която топката стигна до Тел. Той не се поколеба да разстреля Едерсон

Само 5 минути по-късно Сити отново поведе. Фил Фоудън стреля към вратата, Улрайх спаси и по подобие на първото попадение, Лапорт прати топката в мрежата.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА