Last news in Fakti

27 Юли, 2023 10:00 2 095 4

Арсенал и Барселона сътвориха истински спектакъл с 8 гола в Лос Анджелис

  • арсенал-
  • барселона-
  • футбол-
  • лос анджелис

"Топчиите" спечелиха контролата на американска земя с 5:3, след като на два пъти преди почивката бяха в ролята на догонващи

Арсенал и Барселона сътвориха истински спектакъл с 8 гола в Лос Анджелис - 1


Арсенал и Барселона сътвориха истински спектакъл в Лос Анджелис. "Топчиите" спечелиха контролата на американска земя с 5:3, след като на два пъти преди почивката бяха в ролята на догонващи. Букайо Сака вкара гол и пропусна дузпа за отбора от Северен Лондон, а на два пъти се разписа Леандро Тросар.

Кай Хавертц също попадна сред голмайсторите, а последното попадение за състава на Микел Артета реализира Фабио Виейра. За Барса точни бяха Роберт Левандовски, Рафиня и Феран Торес.

Забавяне на автобуса на Арсенал отложи началото на срещата с около 30 минути. Артета пусна в предни позиции Сака, Габриел Жезус и Тросар, а атаката на Барса водеха Левандовски, Рафиня и завърналия се след наем в Осасуна Абде. Илкай Гондоган си партнираше в средата на терена с Педри и новото попълнение Ориол Ромеу.

Каталунците поведоха след 6 минути игра. Аарън Рамсдейл отрази удар на Рафиня отблизо, но при добавката Левандовски не сбърка. Арсенал отговори много бързо и в 13-ата минута Букайо Сака изравни след неубедителна намеса на Андреас Кристенсен. Датският защитник се засуети в наказателното поле и Сака му отне топката, след което я прати в мрежата.

Малко по-късно Роналд Араухо изчисти пред самата голлиния. В 21-ата минута уругваецът докосна топката с ръка в наказателното поле и Арсенал получи дузпа, но Сака стреля покрай вратата. Барса си върна преднината с попадение на Рафиня от пряк свободен удар. Бразилският национал имаше и късмет, защото топката се отклони от стената, което заблуди Рамсдейл.

В 42-ата минута Сака проби отдясно и центрира, Мартин Йодегор отклони топката с глава към Хавертц и германският национал се разписа за 2:2. Малко преди това Хавертц беше грубо фаулиран от Араухо, който получи жълт картон. На почивката бившият футболист на Челси отстъпи мястото си на Емил Смит Роу, а наставникът на Барса Чави Ернандес смени целия си състав.

В 56-ата минута Тросар напредна и влезе в наказателното поле, след което шутира точно до лявата греда и стражът на Барселона Иняки Пеня нямаше какво да стори. Последваха още смени в Арсенал. Лондончани бяха по-свежият отбор и в последните 20 минути доминираха. Тросар вкара втория си гол в мача след хубаво центриране на Киърън Тиърни. Секунди по-рано Усман Дембеле уцели гредата.

Барса намали на 3:4 в 88-ата минута, когато Феран Торес беше изведен от Дембеле и прокара топката между краката на Рамсдейл. В последната 90-ата минута Фабио Виейра стреля силно от границата на пеналта и оформи крайното 5:3 в полза на Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пъpцa

    2 0 Отговор
    Защо е допусната в ШЛ като е подкупила шефа на съдиите със €7.5 млн - за милиони няма закони
  • 3 Стенли1

    1 2 Отговор
    Тези контроли са най вече да се поддържа формата и състоянието на играчите и отборите,резултатите не са толкова важни независимо какви са.
  • 4 Стенли1

    3 0 Отговор
    Резултатите от контролите са важни.Барса отново се провали.