Last news in Fakti

29 Юли, 2023 08:33 1 039 2

Черно море победи Крумовград като гост

  • черно море-
  • крумовград-
  • футбол-
  • първенство

„Моряците“ оглавиха временно класирането в Първа лига

Черно море победи Крумовград като гост - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Черно море победи Крумовград с 3:1 като гост в първия двубой от третия кръг на футболната Първа лига. Двата тима изиграха равностоен мач на „Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в Пловдив, като „моряците“ стигнаха до успеха с два гола на Велислав Василев и Николай Златев в края на срещата, предава БТА.

След четвърт час игра Крумовград стигна до първи точен удар. Александър Колев стреля от въздуха, но право в ръцете на Иван Дюлгеров.

В 21-ата минута неразбирателство в защитата на Черно море доведе до нова опасна ситуация пред вратата на „моряците“ и стражът на гостите трябваше да се намесва отново след удар с глава на Александър Колев.

Малко след това гол на Ренан Арияш бе отменен заради засада.

В 37-ата минута Черно море получи правото да изпълни дузпа. Арияш фаулира Матеуш Машадо в наказателното поле на Крумовград и главният съдия Валентин Железов посочи бялата точка. Зад топката застана Атанас Илиев, който не сбърка, за да даде аванс на своя тим.

В самия край на редовното време на първата част обаче домакините изравниха. Димитър Тонев изведе Александър Колев отляво зад защитата на Черно море и нападателят на Крумовград разстреля Иван Дюлгеров с удар по земята за 1:1. При този резултат дойде и почивката.

Шест минути след подновяването на играта капитанът на Крумовград Божидар Кацаров стреля силно от дистанция, но стражът на гостите улови.

В 65-ата минута Черно море пропусна добра възможност да излезе отново напред в резултата, след като Матеуш Машадо се озова на изгодна позиция, но не успя да уцели вратата на Янко Георгиев.

Две минути по-късно играчите на Неманя Миланович стигнаха до попадение. Виктор Попов върна към Иван Дюлгеров, който опита да изрита силно напред, но намери тялото на Серкан Юсеин и топката влетя в мрежата. Ситуацията обаче бе прегледана с помощта на системата ВАР и голът бе отменен заради игра с ръка на Юсеин.

В 86-ата минута Черно море стигна до втори гол. „Моряците“ отнеха на границата на наказателното поле и влезлият като резерва Велислав Василев стреля по земя, топката рикошира в крака на Джуниет Али, заблуди Янко Георгиев и влезе в мрежата му за 2:1.

В петата минута от добавеното време на срещата Николай Златев оформи крайния резултат, след като се откъсна от защитата на домакините на контраатака и реализира за 3:1.

Първенство на България, срещи от efbet Лига, трети кръг:

Днес
Хебър – Берое (19 часа Диема спорт)
Пирин - Ботев Пд (21,15 часа Диема спорт)

В неделя:
Левски - Локомотив Сф

В понеделник:
Локо Пд - Ботев Вр

Етър - ЦСКА-София - отложен
Славия - Лудогорец - отложен
Арда - ЦСКА 1948 - отложен


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    1 2 Отговор
    Левски Крумовград играе добре, равностойно. Браво

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кико":

    Играе ганкиното какво си помислиха че след тото мача със домус ага ще бият на ред ли?