Last news in Fakti

29 Юли, 2023 21:31 1 056 3

Хебър стигна до победа срещу десетима от Берое

  • хебър-
  • берое-
  • футбол-
  • пенев-
  • георги-
  • николов

В герой за домакините се превърна резервата Георги Николов

Хебър стигна до победа срещу десетима от Берое - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Хебър постигна първата си победа за сезон 2023/24 в efbet Лига. В среща от третия кръг на футболното първенство пазарджиклии се наложиха с 1:0 над състава на Берое, който пък допусна първа грешна стъпка от старта на шампионата. В герой за домакините се превърна резервата Георги Николов, който вкара единствения гол в 70-ата минута, предава БТА.

Берое пък игра с човек по-малко още от края на първото полувреме, когато втори жълт и респективно червен картон получи левият краен бранител Жорди Говеа.

На стадион "Георги Бенковски" Хебър бе по-активният отбор още от началните минути. В 9-ата Георги Вълчев пробва далечен удар, който обаче бе уловен от стража на Берое Родриго Ачинели.

По-активните действия на футболистите на Любослав Пенев не им даваха сериозно предимство до 42-ата минута, когато Берое остана с десет души на терена. Центриране от десния фланг бе спряно от защитника Жорди Говеа с ръка. Бранителят вече имаше един жълт картон и главният съдия Георги Кабаков му вдигна втори и го изгони от терена.

През втората част играта се пренесе изцяло в половината на гостите.

Точно преди да измине час от старта на двубоя Ангел Бастунов напредна остро в полето на старозагорци, но ударът му не успя да премине покрай Ачинели.

Натискът на домакините все пак се материализира с попадение в 70-ата минута. Балонно центриране от десния фланг на Атанас Кабов бе свалено на задната греда от Бастунов. Той не успя да стреля, но пък намери начин да комбинира с Георги Николов, който след един финт шутира с левия крак в опразнената врата за 1:0.

До края на срещата Берое погледна по-смело в атака, но с десет души старозагорци нямаха възможност да застрашат вратата на Матвей Игонен. За сметка на това мачът се изнерви, което накара рефера Кабаков да успокоява страстите с цяла поредица от жълти картони.

Първенство на България, срещи от efbet Лига, трети кръг:
Крумовград - Черно море 1:3

Днес
Хебър – Берое 1:0
Пирин - Ботев Пд (21,15 часа Диема спорт)

В неделя:
Левски - Локомотив Сф

В понеделник:
Локо Пд - Ботев Вр

Етър - ЦСКА-София - отложен
Славия - Лудогорец - отложен
Арда - ЦСКА 1948 - отложен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не интересуващ се

    1 3 Отговор
    Дреми на ура
  • 2 Специалиста

    3 1 Отговор
    Никой в тая държава не познава футбола както Супата, и вместо да го сложа цар да оглави футбола, го местят на някакви отборчета дето и майка им не ги знае! И така талант който се ражда веднъж на 100 години, ще си отиде без да вземем знанията му! С Любо начело в БФС до 5 години ще имаме отбори които ще играят с големите отбори като с равни!

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Специалиста":

    Напротив разбира колкото магаре от военна музика, ако разбираше щеше да е в някой голям отбор , а не в Хебър!