Last news in Fakti

1 Ноември, 2013 13:00 783 0

Домусчиев сериозно притеснен от контузии

  • домусчиев-
  • конкуренция-
  • контузии-
  • лудогорец

Босът на Лудогорец коментира и конкуренцията в А Група

Домусчиев сериозно притеснен от контузии - 1
Снимка: БГНЕС
Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев се съгласи да отговори на въпросите на "Тема спорт" за представянето на тима в Лига Европа и битката за трета поредна титла у нас. В изказването си богаташът жегна Ивайло Петев, който пое АЕЛ (Лимасол), като по думите на собственика на шампионите кипърците са по-слаби от разградчани. Домусчиев дори казва, че футболистите на Лудогорец не са за новия отбор на Петев.
 
- Г-н Домусчиев, не сте говорили след успеха над Черноморец (Одеса), който отвори широко вратите на Лудогорец за излизане от групите на Лига Европа. Каква е оценката ви за представянето на тима дотук?

- След като отборът върви и побеждава, е нормално да сме доволни. Да се надяваме, че ще натрупаме необходимите ни точки, за да можем да се класираме напред.

 
- Колко близо според вас е постигането на тази цел?

- И близо и далеко, тъй като имаме доста проблеми с контузени играчи. Това сериозно ни притеснява. Светльо Дяков пък е наказан за втория мач с Черноморец (Одеса). След двубоя с Любимец (5:1), ако това може да се нарече мач, защото не мога да приема трима мои играчи да излязат със скъсани връзки от него, също дадохме жертви. Това не е нормално, не е футбол и не е феърплей от страна на Любимец. И от страна на съдията, защото тези неща трябва да се санкционират и да не се допускат. Златински е с разкъсвания в глезена, Платини претърпя операция, а пък Барт е с възпаление в ахилеса след изритване в същия мач. Затова и срещу Черноморец играхме с бекове в центъра на отбраната. Кайсара също е с травма. Така че притесненията ни наистина са големи защото, ако момчетата са здрави, знам, че ще се доберем до следващата фаза на турнира. Проблемът е, че имаме прекалено много контузени, и то в най-невралгичната зона - защитата.

 
- Сметките показват, че и точка ще е достатъчна на Лудогорец срещу Черноморец (Одеса)...

- Вижте, нашият отбор винаги играе за победа, дори и без защитници. Но какво ще се получи, е друг въпрос.

- Всички тези контузии и наказания ще ви накарат ли да форсирате зимната селекция и ще търсите ли по-сериозно подсилване?

- На този етап въобще не мислим за селекция. Също така не искаме и да форсираме лечението на определени играчи като Терзиев и Мантула, защото ние държим на здравето на нашите футболисти. Не желаем да ги рискуваме.

 
- Неминуемо интересът към Лудогорец става все по-голям. Има ли реално оферти и запитвания от чужди клубове за ваши играчи?

- Офертите, ако дойдат такива, ще са по към зимата. Гледам, че постоянно идват скаути на нашите мачове. Знам от кои клубове са някои от тях и за кои играчи са дошли, но конкретни оферти най-рано ще очакваме към края на годината. Защото нито един сериозен клуб, а нашите играчи са за такива отбори, а не за случайни, няма да вземе даден футболист само на базата на представянето в един-единствен мач или за това, че тимът се е класирал в групите на Лига Европа. Забелязвам, че тези играчи ги гледат и в мачовете от нашето първенството.

 
- Появиха се информации, че Петев може да вземе в АЕЛ (Лимасол) някои играчи на Лудогорец?

- Не знам. Аз такава информация нямам. А и не мисля, че нашите играчи са за отбор, като АЕЛ (Лимасол). И това е едно на ръка. Другото е, че нито един сериозен клуб не тръгва да взима ей така играчи на базата, че има нов треньор. И за да приключа с темата за трансфери на наши играчи, ще кажа, че ние нямаме някаква необходимост да продаваме футболисти през зимата, а и не се издържаме от това. Така че предпочитам да си запазя ядрото, защото все пак, ако трябва да играем в Лига Европа и през пролетта, дай Боже да стане, на нас ще ни трябват тези играчи. Другото е, че ние искаме да създаваме по-силен отбор и за следващите години.

 
- Следите ли конкуренцията във вътрешното първенство? ЦСКА се подсили с Мартин Петров.

- Това може само да ме радва, защото когато отборите са силни, и първенството ни е по-конкурентно. Играе се и по-хубав футбол. Това ще помага за развитието на българския клубен футбол и достойното му представяне в евротурнирите.

 
- Как си обяснявате срива, който се получи в "Ботев" (Пловдив)?

- Във всеки един отбор има моменти на миникризи. И ние сме ги изживявали. Пожелавам единствено на колегите от Ботев бързо да прескочат този момент и да бъдат пак един достоен и силен съперник.

 
- Какъв съвет бихте им дали, може би да запазят треньора, както направихте вие и на няколко пъти гласувахте доверие на Ивайло Петев?

- На всички клубни ръководители им препоръчвам, когато имат добър треньор, да му дадат повече време за изява и такива миникризи да не им влияят. Същото това нещо трябва да го адресираме и към феновете на тези отбори, че трябва да бъдат търпеливи.

 
- Казахте, че сте уцелили джакпота със Стойчо Стоев. Каква оценка по шестобалната система бихте му поставили за работата?

- Дотук пет. Ако нямахме такива слаби представяния в нашето първенство, щеше да е и шест.

 
- Ако прескочите групите на Лига Европа, може ли да оставите първенството на заден план?

- Не, не. При всички положения ние винаги играем за победа независимо дали гоним титлата, купата... и го доказахме в Европа. Там срещаме сериозни и класни противници, където всеки мач е от огромно значение. Така че ще се борим на всички фронтове. Затова и неслучайно казвам, че оценката ми за Стойчо Стоев е пет, пет и половина, а не шест, защото в първенството можеше да се представим още по-добре.

 
- Очаквахте ли толкова силен Литекс и същевременно слаб "Левски"?

- Литекс не ме изненадва, защото те винаги са били отбор с добър мениджмънт и играчи. И никога не трябва да ги подценяваме. А пък за "Левски" - има момент на изненада, но да се надяваме, че ще се оправят бързо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА