Last news in Fakti

2 Ноември, 2013 18:00 665 0

БФС: ЦСКА нагнетява излишно напрежение

  • бфс-
  • цска-
  • предупреждение-
  • бойкот

БФС осъди бойкота на ЦСКА

БФС: ЦСКА нагнетява излишно напрежение - 1
Снимка: БГНЕС
БФС разпространи декларация, в която осъжда намерението на ЦСКА да бойкотира младежкия и юношеските национални отбори.
 
Ето и пълният текст на декларацията на БФС по случая:
 
Българският футболен съюз категорично осъжда разпространената вчера, 01.11. 2013 г., декларация от ПФК ЦСКА АД, с която се заявява намерение за бойкот на националните отбори на България. Представителните отбори на България би трябвало да са над всичко и най-вече над тясно клубните интереси, които прозират зад въпросната декларация.
 
Повод за поредното нагнетяване на излишно напрежение стана насрочването на първия осминафинал от Турнира за Купата на България между ЦСКА и Левски за 16.11.2013 г., събота, вместо за 17.11.2013 г., неделя.
 
Преди всичко Българският футболен съюз би искал да напомни, че според чл. 44 на Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2013/2014 "промени в програмите за провеждане на срещите от професионалния футбол могат да се правят само по изключение и единствено по преценка на администриращия орган".
 
Администриращият орган в Турнира за Купата на България освен БФС е Професионалната футболна лига, по чието предложение Спортно-техническата комисия на БФС насрочва мачовете за купата. Според Наредбата за промени в програмата съгласие на клубовете изобщо не е необходимо.
 
Въпреки това, за да спази духа на феърплея и за да покаже за пореден път своята готовност за диалог, Направление "Спортно-техническо" към БФС организира среща с представители на Левски, ЦСКА, ПФЛ и фирмата - собственик на тв правата, на която да бъде постигнато съгласие за датите на двата осминафинала.
 
Работното предложение бе мачовете между Левски и ЦСКА да се изиграят на 16.11. и 20.11. 2013 г., както личи и и от прикачения документ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА