Last news in Fakti

12 Август, 2023 08:15 1 079 3

Локо (Пд) още води в класирането, победи Пирин

  • локо пловдив-
  • джовани-
  • пирин-
  • победа-
  • дузпа

Единственото попадение в мача вкара Джовани от дузпа 20 минути преди края на редовното време

Локо (Пд) още води в класирането, победи Пирин - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Локо (Пд) победи Пирин с 1:0 в Благоевград, а единственото попадение вкара Джовани (в средата) от дузпа 20 минути преди края на редовното време. Така "черно-белите" запазиха лидерското си място в efbet Лигата, като имат вече 13 точки, а Пирин остана на предпоследна позиция с една точка, предава БТА.

Гостите от Пловдив можеха да открият резултата още във втората минута, но вратарят Максим Ковальов изби удар на Димитър Илиев. Вратарят на домакините парира и шут на Алфа Конте малко по-късно.

Първото положение за Пирин пропусна Хорхе Сегура, който не беше точен с глава. Така се стигна до 21-ата минута, когато "орлетата" останах с човек по-малко на терена. Заради грешка в защита Георги Минчев изскочи сам, но бе настигнат и съборен от Методи Бачев, който бе изгонен с директен червен картон.

В 42-рата минута Комано от Пирин се измъкна отдясно, но стреля покрай далечния стълб.

В 50-ата минута Илиев изведе Джовани, който стреля, но топката се оплете във външната страна на мрежата. Малко по-късно Кондраков от "орлетата" се озова сам срещу Динко Хоркаш, но вратарят спаси с крак.

В 63-ата минута Матеус Да Силва центрира с външен фалц, Димитър Илиев игра с глава, като топката се отби от левия стълб и се върна в ръцете на вратаря Ковальов.

В 70-ата минута Борис Тютюков направи страхотен пропуск за Пирин, след като не можа да се възползва от грешка на Хоркаш и не прати топката в опразнената врата. Съдията Петър Кузев обаче бе извикан да гледа повторение на ситуация, при която капитанът на Пирин Александър Дюлгеров игра с ръка в наказателното поле. Той отсъди дузпа, а Джовани я вкара хладнокръвно в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

В добавеното време Евандро от пловдивчани пропусна да вкара втория си гол в мача, а Ангел Лясков се намери добре при удар на Кондраков от Пирин.

Първа лига, 5-и кръг
Арда - Локомотив (София) 1:0
Пирин - Локомотив (Пловдив) 0:1

Днес от 19:00 часа:
Хебър - Ботев (Пд)

От 21:15 часа:
Славия - Черно море

В неделя от 18:45 часа:
Левски - Ботев (Враца)

От 21:15 часа:
Лудогорец - ЦСКА-София

В понеделник от 19:00 часа:
Етър - Берое

От 21:15 часа:
Крумовград - ЦСКА 1948


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор
    Честито
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    Спорна работа на Журналистът господин Ангелов Марица Бг и на Журналистите от Факти Бг
  • 3 Няма такава държава

    3 1 Отговор
    ТОТОТО ВРИ И КИПИ