Last news in Fakti

13 Август, 2023 10:44 1 150 2

Пламен Андреев изравни вратарски рекорд

  • левски-
  • георги-
  • петков-
  • пламен-
  • андреев

Георги Петков също дебютира с три "сухи" мрежи преди 22 години

Пламен Андреев изравни вратарски рекорд  - 1
Снимка: БГНЕС

Мачът срещу Апоел (Беер Шева) се оказа исторически за вратаря на Левски Пламен Андреев. В Израел той записа третото си участие с екипа на тима в евротурнирите и също за трети път не допусна гол. Преди това той направи същото и в двата мача с Шкупи. Така Андреев стана едва вторият вратар в историята на Левски, който не допуска гол в първите си три мача под рамката на "сините" в Европа, пише „Мач Телеграф“.

18-годишният страж изравни рекорда на Георги Петков. Той също дебютира с три "сухи" мрежи преди 22 години. През 2001 Левски елиминира босненския Железничар (Сараево) след 4:0 на "Герена" и 0:0 в реванша. След това направи 0:0 на "Георги Аспарухов" с норвежкия Бран.

Едва в четвъртия си мач - гостуването в Берген, Петков допусна първия си гол, а двубоят завърши 1:1. В него, след като допусна попадението, стражът се контузи, след като бе неволно настъпен по ръката от покойния вече Георги Марков.

Наложи се Петков да бъде принудително заменен от взетия тогава под наем от Нефтохимик Йордан Господинов. Той се справи добре и не допусна гол, а с 1:1 във втория мач Левски продължи напред заради повечето отбелязани голове на чужд терен и се класира за плейофа за влизане в ШЛ.

Ако Андреев не допусне гол отново в четвъртък в реванша с Апоел, той ще задмине рекорда на Георги Петков и ще поведе еднолично в тази своеобразна класация. Така той ще стане първият вратар на Левски, който дебютира с 4 поредни "сухи" мрежи в евротурнирите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д. Иванков

    3 0 Отговор
    Добър е. Не колкото мен, но става.

    Коментиран от #2

  • 2 Дупничанин

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Д. Иванков":

    Ти па кво разбираш от футбол, нали си некъв пътен бизнесмен? „Мизоти“, Баце, 80 милки, ала-бала...