4 Ноември, 2013 19:29 1 504 0

БФС спря правата на Станислав Тодоров

  • цска-
  • черно море-
  • станислав тодоров-
  • съдия-
  • съдийска комисия-
  • николай христов

Николай Христов също бе наказан

БФС спря правата на Станислав Тодоров - 1
Снимка: БГНЕС

Съдийската комисия към Българския футболен съюз спря правата на Станислав Тодоров за неопределено време, а помощникът му Николай Христов бе наказан за пет срещи. Причината е слабото представяне на реферите и спорните отсъждания по време на мача между Черно море и ЦСКА от последния кръг на „А” група, спечелен от „моряците” с 2:1.

Вижте съобщението на комисията, публикувано на сайта на БФС:

Днес, 04.11.2013г. на свое заседание, СК при БФС разгледа представянето на съдийската бригада на мача от XVIкръг на „А“ФГ Черно море – ЦСКА и отправените нападки в пресата от страна ПФК“ЦСКА“ към главния съдия Станислав Тодоров преди и след гореспоменатата среща.

След дискусии и внимателно гледане на интересните от съдийско естество ситуации, членовете на СК при БФС констатираха, че съдията не е ръководил срещата на очакваното ниво и не е защитил напълно реномето си на международен съдия и Съдия N.1 на България в момента. Въпреки правилната оценка на някои ситуации в мача, част от неговите отсъждания бяха определени като неточни и развалящи впечатлението от представянето му като например:

- Недостатъчно прецизна оценка на вида на нарушението на Менди (ЦСКА) при отсъждането на свободен удар за Черно море, след който бе отбелязан изравнителния гол;

- Неотсъден ПСУ в полза на ЦСКА пред наказателното поле на Черно море срещу Сидибе (ЦСКА), което предизвика бурни реакции и суматоха в техническата зона на ЦСКА и доведе до отстраняването на ст. треньора на ЦСКА – г-н Стойчо Младенов и пом. треньора г-н Анатоли Нанков

- Нееднакъв критерий и действия към служебните лица в двете технически зони – правилно отстранен Ст. Младенов, неприложена същата необходима мярка към ст. треньора на „Черно море“ – г-н Георги Иванов за действията му.

- Непоказан жълт картон на Тодор Янчев (ЦСКА) в добавеното време на IIполувреме за умишлена игра с ръка и спиране на обещаваща атака.

СК при БФС единодушно взе следните решения:

1. Спира съдийските права на гл. съдия Станислав Тодоров за представяне под очакванията за неопределено време и до изясняване на случая с отправените към него обвинения от страна на ПФК „ЦСКА“ в пресата като най-учтиво кани ръководството на ПФК“ЦСКА“ да представи пред СК при БФС писмени аргументи и доказателства за тези обвинения в срок до следващото заседание на СК. На същото заседание СК задължава да присъства и съдията Станислав Тодоров

2. Спира съдийските права на асистент съдия 2 Николай Христов за 5 срещи за неспазване на инструкциите на Методичния съвет и СК при БФС по отношение на позиционирането на асистент съдията по време на игра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА