Last news in Fakti

6 Ноември, 2013 11:31 863 0

Рой Кийн: Ашли Йънг пак симулира

  • кийн-
  • мойс-
  • йънг-
  • манчестър юнайтед-
  • симулация-
  • дузпа

Дейвид Мойс защити крилото

Рой Кийн: Ашли Йънг пак симулира - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Рой Кийн обвини Ашли Йънг в поредната симулация,  с която спечели дузпа за Манчестър Юнайтед. В снощния мач от Шампионската Лига срещу Реал Сосиедад крилото на "Червените дяволи" се хвърли много театрално след минимално докосване от съперник в наказателното поле. Съдията посочи бялата точка, но Робин ван Перси пропусна да вкара.

"Ашли Йънг очевидно търсеше дузпата. През последните няколко месеца той пада прекалено лесно", коментира бившият халф на Юнайтед Рой Кийн в студиото на английската телевизия ITV. "В Англия той е критикуван остро, но сега разбира се играем в друга държава и е почти е по-приемливо. Но той заблуди рефера в тази ситуация".

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и треньор на Челси Рей Уилкинс бе още по-краен в коментарите си.

"Тази симулация е срамна. За мен това е също толкова лошо, колкото и прекалено грубите нарушения, защото това е залъгване на съдията. Иска ми се Ашли да престане с това, защото той е добър играч, но си създава лошо име".

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс преди два месеца каза, че ще говори с Йънг, след като той симулира за дузпа в мача с Кристъл Палас. Сега обаче Мойс заяви, че е имало нарушение срещу неговия футболист".

"Видях повторението. Съперникът го дърпа в наказателното поле. Не знам за репутацията на Йънг, но съдията беше близо и даде дузпа. Съдията взимаше решения цяла вечер. Той реши, че има дузпа и изгони наш футболист. По-добре да не коментирам ситуацията с Фелаини. Съдията трябваше да преценява и това беше негов избор".

Треньорът на Реал Сосиедад Ягоба Арасате очаквано заяви, че според него дузпата е била пресилена.

"Не можах да видя ситуацията от пейката, но говорих с Микел Бергара. Той каза, че си е протегнал ръката и съперникът просто е паднал".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА