Last news in Fakti

1 Септември, 2023 09:36 1 919 3

Хамилтън: Не търся отмъщение!

  • луис хамилтън-
  • формула 1-
  • mercedes-
  • спорт

На „Монца” вчера Хамилтън обясни, че има „недовършена работа” във Формула 1 и не се е отказал от преследването на рекордната 8-а световна титла

Хамилтън: Не търся отмъщение! - 1

7-кратният световен шампион във Формула 1 Луис Хамилтън ще кара поне още два сезона за Mercedes, след като вчера беше оповестен новият му договор с тима. Другият пилот на Mercedes Джордж Ръсел, също ще остане в отбора в следващите две години.

На „Монца” вчера Хамилтън обясни, че има „недовършена работа” във Формула 1 и не се е отказал от преследването на рекордната 8-а световна титла. На финала на сезон 2021 Хамилтън беше много близо до нея, но загуби битката с Макс Верстапен за победата в Абу Даби заради скандалното решение на рейс директора Майкъл Маси преди последната обиколка при зелен флаг.

„Що се отнася до 2021, аз не съм човек, който търси отмъщение, изобщо не става дума за отмъщение – обясни Хамилтън. – Това е вече в миналото, нищо не може да се направи за миналото. Но можем да работим по-упорито, да сме по-прецизни и да вървим напред. Наистина вярвам, че с Mercedes можем да спечелим заедно още състезания и титли и в това влагам цялата си енергия.”

Mercedes сбърка при създаването на автомобила си за сезон 2022 във Формула 1, а след това и при W14 – колата, с която сега се състезават Хамилтън и Ръсел. Бившите шампиони водят битка за второто място в класирането при конструкторите, но много рядко в последните два сезона получават възможност да се борят с Макс Верстапен и Ред Бул. Хамилтън все още няма победа от Абу Даби 2021 насам, а шефът на Mercedes Тото Волф вече обяви, че основната част от ресурсите на отбора вече се насочени към създаването на автомобила за сезон 2024.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стенли

    5 1 Отговор
    Какво му беше скандалното, бре Факти. Не му смениха гумите и загуби в последната обиколка. Трябваше да финишират след кола за сигурност, според вас и да стане шампион служебно?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Наско

    2 0 Отговор
    Този и седемте му титли са подарени , иска осма. Да питат Нико Розберг защо го махнаха след като спечели със същата кола титлата 2016 та.