Last news in Fakti

4 Септември, 2023 08:30 1 017 3

Новак Джокович с трисетова победа над хърватин по пътя към 1/4-финалите на US Open

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • борна гойо-
  • us open< спорт

Сърбинът се наложи с 6:2, 7:5, 6:4 за почти 2 часа и половина игра

Новак Джокович с  трисетова победа над хърватин по пътя към 1/4-финалите на US Open - 1

Новак Джокович постигна трисетова победа над хърватина Борна Гойо, за да се класира за 13-ти път в кариерата си на 1/4-финал на US Open. Сърбинът се наложи с 6:2, 7:5, 6:4 за почти 2 часа и половина игра.

Ноле взе без проблеми първия сет, като даде само два гейма на съперника си, който демонстрира прекалено голям респект пред по-именития си опонент и очевидно изпитваше трудности да влезе в мача.

Във втория сет Гойо се окопити и показа, че може да се опълчи на сърбина. Той направи ранен пробив и поведе с 2:0, но още в следващия гейм допусна пробивът да бъде върнат и не успя да се откъсне в резултата. След това всеки печелеше сравнително лесно подаването си, преди да се стигне до 11-тия гейм, в който Джокович за втори път проби съперника си, а накрая на свой сервис затвори и сета със 7:5.

Третият сет също бе равностоен, поне в началото, но отново Джокович изчака правилния момент да нанесе своя удар, като успя да пробие в седмия гейм за 4:3. След това за него остана просто да спечели оставащите си два сервис-гейма, за да докара нещата до 6:4, като така спечели сета и затвори и мача в своя полза.

Така Джокович направи още една важна стъпка напред в турнира и вече е на 1/4-финал, където ще има за съперник фаворитът на домакините Тейлър Фритц. Американецът се справи с Доминик Страйкър със 7:6(2), 6:4, 6:4.

За 1/4-финалите се класираха и други двама американци. Франсис Тиафо спечели с 6:4, 6:1, 6:4 срещу Ринки Хиджиката, докато Бен Шелтън сътвори малка сензация, елиминирайки Томи Пол с 6:4, 6:3, 4:6, 6:4. Тиафо и Шелтън ще се изправят един срещу друг в следващата фаза.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шам фъстък

    0 0 Отговор
    Накрая чичо Джок пак ще играе с Алкатрас. Тоя филм сме го гледали.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Зверев след като отърва"кожата" е най-опасен за ,Господ Джокович...Това е според мен!
  • 3 Ококорович

    1 0 Отговор
    Ноле ще се провали.