Last news in Fakti

17 Септември, 2023 19:21 1 096 4

България загуби от Казахстан в двубой от Купа "Дейвис"

  • тенис-
  • купа дейвис-
  • кузманов

Националите отстъпиха с 1:3 победи

България загуби от Казахстан в двубой от Купа "Дейвис" - 1
Снимка: БГНЕС

Националният тим на България загуби от Казахстан на 1:3 победи в срещата от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. Така националите ще играят мач за оставане в тази група, а на Казахстан предстои плейоф за място в Световната група, предава БТА.

В четвъртия двубой първата ракета на страната Димитър Кузманов (на снимката) претърпя поражение от номер 29 в световната ранглиста на АТП Александър Бублик с 4:6, 6:7(4) за 1:40 час.

Пловдивчанинът, който е рекордьор за България по спечелени срещи на сингъл в турнира, изигра оспорван мач и се бори до края, но не успя да се противопостави на силните начални удари на Бублик. В първия сет Кузманов допусна пробив още на старта, но успя да го върне и да изравни 4:4. В деветия гейм казахстанецът отново взе подаването на българина и при свой сервис затвори частта.

Вторият сет беше много интересен и оспорван, а двамата си размениха по два пробива. Бублик поведе с 2:0 и 4:2, но Кузманов изравняваше 2:2 и 4:4. В 12-ия гейм пловдивчанинът имаше три шанса да вземе сета, но не успя. В тайбрека тенисистът от Казахстан взе аванс от 5:2 и след 7:4 стигна до крайния успех в двубоя и в цялата среща.

На двойки Александър Донски и Александър Лазаров играха на страхотно ниво и постигнаха успех над Александър Бублик и Александър Недовесов с 6:3, 6:3 за 73 минути.

Вчера Кузманов претърпя поражение от Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 за 2:47 час, а дебютантът Янаки Милев загуби от номер 29 в световната ранглиста Александър Бублик с 4:6, 1:6 за 68 минути.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой

    6 0 Отговор
    Че в какъв спорт България има успехи? С, да. В корупцията и е слагачеството. Там сме на първо място!
    Но пък, те не се водят спортове, макар и да се практикуват като спорт у нас.