Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 15:18 1 344 16

Нова жалба срещу реконструкцията на "Армията"

  • цска-
  • стадион българска армия-
  • жалба-
  • футбол

Тя идва от "лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател

Нова жалба срещу реконструкцията на "Армията" - 1

От ЦСКА съобщиха за нова жалба срещу реконструкцията на "Армията". Тя идва от "лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател, зад когото по всяка вероятност стоят хора с различни интереси от този да милеят за парк Борисова градина".

Ето какво написаха от ЦСКА:

Информация относно разрешителното за реконструкция на ст. „Българска армия“

На 16.10. в ДНСК – органът, който официализира разрешителното за реконструкция, е постъпил сигнал от лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател, зад когото по всяка вероятност стоят хора с различни интереси от този да милеят за парк Борисова градина.

Че подбудите са различни, прозира в изброените „проблемни“ точки, заради които лицето настоява за „ОТМЯНА на издаденото Разрешение за строеж“. В изложението на сигнала, подаден от незаинтересована страна по случая, се цитират точки, параграфи и закони, които създават грешното внушение, че нещо не е наред. След преминати десетки проверки в десетки институции, консултации с експерти и одобрението на стотици длъжностни лица, няма как да не приемем този сигнал като поредния опит за провокация, постъпил дни преди разрешителното за реконструкция да влезе в сила.

Абсолютно уверени сме, че експертите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и ще оценят за пореден път позитивите, които изграждането на реконструирания стадион ще има върху парковата среда в Борисовата градина, върху жителите и гостите на София, върху българския спорт и нашите деца. Нямаме притеснение, че сигнали като този ще бъдат отхвърлени и няма да бъде създаден прецедент с отмяна на вече издадено и подписано от главния архитект на столицата разрешително за реконструкция. Аргументацията ни за всяко едно решение по проекта е съобразена изцяло със законите на българската държава, което е потвърдено от всички компетентни страни до момента. Затова и сигнал като този не ни плаши, но няма как да останем безмълвни, когато за пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бутай, закривай!

    15 14 Отговор
    Да си играят в Ловеч!
  • 2 Ммм..да

    13 11 Отговор
    На мястото на тоя клозет,което на това прилича ,да се изгради концертна зала.Така простаците ще са далеч от централната част на София.Да си правят стадион на мястото на бившия "Кремиковци".
  • 3 славист

    13 3 Отговор
    До сега да беше купил 50дка някъде и да си е направил стадион.Частни,вече,отбори искат държавата да им строи стадиони.Къде е оня,локомотивеца,дето щеше да построи стадион на Левски?Сигурно още не са платили на строителната фирма.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Ммм..да

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "славист":

    Иво Тонев си живурка като Бей.
  • 5 Хорейшио

    6 5 Отговор
    Нещо цялата работа мирише на неграмотност - и от страна на ЦСКа и от страна на жалбоподателя.
    Първо не РДНСК "официализира" разрешителното, а главния архитект на общината. И второ пред РДНСК не се подават жалби за разрешения за строеж. Само в съда може да се оспорва и то от ограничен кръг хора, които са пряко заинтересувани /съседи на имота и други подобни/ Тъй че не знам да се смея ли или да плача
  • 6 Прав си

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "славист":

    Ама Гу Гу не иска да направи стадион.Иска да събори стария и да прибере 30 милки от Датския фонд за събарянето. А след него да дойде Уолтър Папазки да оправи дупката и да си построи "Български Пратер" в центъра на столицата с казина и бингозали...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бг фенове

    1 0 Отговор
    Вместо да се пишат жалби и да се размотават със строителството на стадиона, по добре ще бъде от кметството да им дадат друго място за строителство на голям съвременен стадион. Стария стадион да остане за градски училищни първенства. Правителството трябва да вземе най правилното решение за построяването на много нови стадиони вместо да им се пречи.
  • 9 Дими

    1 0 Отговор
    Държавата трябва да отпусне безлихвени заеми на отборите за строителство и ремонт на стадионите. Само тогава може да имаме силно първенство и качествен Национален отбор.
  • 10 Рени

    1 0 Отговор
    България е нова футболна планета изпълнена с корупция и некадърност.
  • 11 Ричи

    1 0 Отговор
    Докато не се построят десетина големи качествени стадиони, правителството и депутатите трябва да получават минимални заплати.Защото като имаме най малко десетина качествени и съвременни стадиони, ще може да бъдем самостоятелно домакини на Европейски и Световни първенства. Така ще се възвърне голяма част от парите вложени в строителството на стадионите.
  • 12 Иво

    0 0 Отговор
    Докато не се построят нови супер модерни стадиони и мачовете от първенството ни да се предават по Националната телевизия, никога няма да имаме международни футболни успехи. Дори първенството ни трябва да го прекратят за няколко десетилетия.Защото хората ще гледат чужди първенства.
  • 13 Зарко

    1 0 Отговор
    Футболистите нека да получават големи заплати но само при големи международни успехи.Дори и в първенството ни да е така. Защото като получават голяма сигурна заплата, няма да се раздават на терена.Но всички отбори трябва да имат съвременни стадиони.
  • 14 Стефо

    1 0 Отговор
    Това че нямаме качествен футбол и съвременни стадиони, вината е в правителството и депутатите. Защото е равносилно министри или депутати да водят сесиите си на открито на някоя разорана нива.
  • 15 Олек

    1 0 Отговор
    След като нямаме качествени стадиони, по добре да нямаме и държава.
  • 16 възмутени

    1 0 Отговор
    Докато политиците крадат безнаказано от държавата и получават милиони от комисионни никога няма да имаме съвременни стадиони и качествен футбол. Затова не виждам качествени политици за който да гласувам.