Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 19:00 2 713 9

ЦСКА излезе с реакция след атаката: Няма как да останем безмълвни

  • цска< българска армия-
  • стадион българска армия-
  • футбол-
  • жалба-
  • николай веселинов-
  • район красно село

Въпросният човек, атакуващ и спъващ плановете на "червените" е Николай Веселинов - заместник-кмета на район "Красно село"

ЦСКА излезе с реакция след атаката: Няма как да останем безмълвни - 1


Ръководството на ЦСКА излезе с реакция, след като стана ясно, че в понеделник в Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) - органът, който официализира разрешителното за реконструкция на стадион "Българска армия", е постъпил сигнал от лице с молба за "отмяна на издаденото разрешение за строеж". Въпросният човек, атакуващ и спъващ плановете на "червените" е Николай Веселинов - заместник-кмета на район "Красно село".

Нова жалба срещу реконструкцията на "Армията"

"Абсолютно уверени сме, че експертите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и ще оценят за пореден път позитивите, които изграждането на реконструирания стадион ще има върху парковата среда в Борисовата градина", написаха от ЦСКА.

Позицията на ръководството на "червените":

На 16.10. в ДНСК – органът, който официализира разрешителното за реконструкция, е постъпил сигнал от лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател, зад когото по всяка вероятност стоят хора с различни интереси от този да милеят за парк Борисова градина.

Че подбудите са различни, прозира в изброените „проблемни“ точки, заради които лицето настоява за „ОТМЯНА на издаденото Разрешение за строеж“. В изложението на сигнала, подаден от незаинтересована страна по случая, се цитират точки, параграфи и закони, които създават грешното внушение, че нещо не е наред.

След преминати десетки проверки в десетки институции, консултации с експерти и одобрението на стотици длъжностни лица, няма как да не приемем този сигнал като поредния опит за провокация, постъпил дни преди разрешителното за реконструкция да влезе в сила.

Абсолютно уверени сме, че експертите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и ще оценят за пореден път позитивите, които изграждането на реконструирания стадион ще има върху парковата среда в Борисовата градина, върху жителите и гостите на София, върху българския спорт и нашите деца. Нямаме притеснение, че сигнали като този ще бъдат отхвърлени и няма да бъде създаден прецедент с отмяна на вече издадено и подписано от главния архитект на столицата разрешително за реконструкция.

Аргументацията ни за всяко едно решение по проекта е съобразена изцяло със законите на българската държава, което е потвърдено от всички компетентни страни до момента. Затова и сигнал като този не ни плаши, но няма как да останем безмълвни, когато за пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бамбука

    9 10 Отговор
    Къде е Красно село, къде е стадиона ? Що за простаци ражда София ?

    Коментиран от #3

  • 2 Гу Гу

    12 10 Отговор
    ако наистина искаше да построи нов стадион можеше още преди 7 години ама не иска - иска само да събори стария и да прилапа 30 милки от Датския фонд за събарянето. А след него да дойде Уолтър Папазки да "оправи дупката" и да си построи "Български Пратер" в центъра на столицата с казина и бингозали...
  • 3 ГОРСКИ

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бамбука":

    Аз мислех че само във София има такива простаци обаче се оказва че цяла България е пълна със простаци!!!!!!!
  • 4 Гертруд

    13 4 Отговор
    Вън, лумпените от парка!
  • 5 СЗО

    5 1 Отговор
    А мнението на лицето подало жалбата няма ли да публикувате....къде е обективната журналистика?

    Коментиран от #6

  • 6 лицето подало жалбата не шари

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "СЗО":

    а микренското шари
  • 7 Софиянец -кореняк

    3 1 Отговор
    Борисовата градина е на всички софианци и не може да се отдава на даден футболен клуб пък бил той ЦСКА . Моите уважения към миналото и настоящето на фк ЦСКА но базата им е Панчарево там да си строят стадиона
  • 8 15 хилядното стадионче

    2 0 Отговор
    е само за отбиване на номера и замазване на далаверата - ЦСКА без проблеми събира 30-35000
  • 9 Челмето

    1 0 Отговор
    Тъпи и прости ... Българи