Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 12:39 1 943 13

Ще посегне ли Лео Меси към "Златната топка"…

  • меси-
  • злата топка-
  • аржентина-
  • роналдо

Меси се надпреварва с Кристиано Роналдо от близо две десетилетия

Ще посегне ли Лео Меси към "Златната топка"… - 1
Снимка: БГНЕС

Може да стане така, че Лионел Меси да не е рекордьор по спечелени „Златни топки“, защото бразилската легенда Пеле е бил пренебрегван за наградата седем пъти преди играчи от Южна Америка да получат право да печелят отличието, предава gong.bg.

Меси се надпреварва за най-голямата индивидуална награда в световния футбол с Кристиано Роналдо от близо две десетилетия. Към момента аржентинецът е фаворит да вземе осма „Златна топка“ на церемонията на 30 октомври.

Очаква се 36-годишният футболист да бъде отличен за подвизите си на Световното първенство в Катар, където героично изведе страната си до трофея като капитан. Официалните книги с рекорди ще гласят, че талисманът на Интер Маями ще бъде първият играч, който ще бъде коронясан като най-добър играч в света осем пъти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    Лионел Меси е Талант
  • 2 Батето

    8 11 Отговор
    Дайте му на тоя златна табуретка и трупчета да стига спирачката и газтта на джипа му и ще миряса накрая.
  • 3 Жорко

    7 8 Отговор
    Това е пародия на Златна топка, пренебрегнаха други за да може да вземе последните две според мен незаслужено...ако му дадат още една това е полюция на днешният спорт!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 4445

    10 5 Отговор
    Не няма да посяга, ще я вземе. Меси е най-добрият за всички времена, а какво пишат комплексарите не интересува никого, на малко великия Меси.
  • 6 4445

    4 6 Отговор
    Не няма да посяга, ще я вземе. Меси е най-добрият за всички времена, а какво пишат комплексарите не интересува никого, на малко великия Меси.

    Коментиран от #7

  • 7 Попа

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "4445":

    Няма велика хора ! Само Бог е Велик !
  • 8 4445

    4 3 Отговор
    Меси Дузпата е най-слабият за всички времена.

    Коментиран от #11

  • 9 4445

    3 3 Отговор
    Меси Гредата не е велик.
  • 10 Факт

    1 2 Отговор
    Не е нужно да посяга цял свят видя че от както Роналдо им тегли една м.й.а на ФИФА...от ФИФА решиха да му отмъщават и да блъскат награди на меси буквално за щяло и нещяло...да не говорим че някои футболисти през последните 10 години които реално заслужаваха златната топка бяха пренебрегнати от ФИФА за да я набутат незаслужени на меси ..Ако от ФИФА имат малко честноСт ще отнемат 5 от златните топки на меси за да дадат по една на Иниеста,Шави ,Мане или Салах и една на Робен ...а това че че на Аржентина дадоха 7 дузпи от 7 мача на световното беше върха на сладоледа на ФИФА ...просто коментара е излишен..едно световно се превърна в цирк, и вместо медите да драпаха за меси "Трябвало" да стане нещо си,то меси трябва да целува ръцете и краката на вратарят им...
  • 11 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "4445":

    Колега нека бъдем честни меси не е слаб беше уникален играч един от малкото такива,..не мисля че може да се сравнява с Кр.Роналдо по хиляди причини просто Роналдо в който и отбор да е отишъл се превръщаше поще в първия сезон в голмайстор и в лидер на отбора ,при меси това му се получи само в Барселона ,в момента в който Иниеста и Шави напуснаха Барселона нито меси беше меси нито Бар-она - .Ба-она,а реално те бяха мотора и сърцето на Барселона но от ФИФА и медиите решиха да пренебрегнат този факт и техните заслужени златни топки ги набутаха на меси, от тогава нещата около меси наистина станаха мнооого съмнителни..а пък и когато Ливърпул взе шампионска лига и смаза барселона и всички очакваха зл.топка да отиде при някой от тях от ФИФА отново я пробутаха на меси защо?.никой не разбра.!.тогава вече стана ясно че меси е Медийния балон който ФИФА иска по всякакъв начин да го направи нещо което Не Е.. и.точно тези незаслужени награди включително и.подареното световно..накараха милиони негови фенове да го намразят..все пак никой нормален човек не обича да гледа нагласени циркаджийски истории..!!..за това и меси се превърна в едно олицетворение на корупцията във футбола,..от един много добър играч той стана един срам за футбола..!
  • 12 Факт

    1 2 Отговор
    Искам да отбележа някои факти около меси и Роналдо ..факти от техните постижения на стадиона .а не подаръците от ФИФА ..за да може всеки адекватен човек да си направи сам разликата между двамата ..Роналдо-първо Манчестър години наред лидер и Гол майстор на отбора,Реал Мадрид лидер и голмайстор на отбора всяка година,Ювентус още първия сезон голмайстор и лидер на отбора,отново Манчестър и пак първия сезон голмайстор на отбора ,,Португалия лидер и голмайстор на отбора ,ал Насър същата работа вкарва всеки мач..сега Меси-гол майстор и лидер в Барселона ,ПСЖ-нито лидер нито голмайстор стана на ПСЖ факт,Маями в първенството 6 мача в които участва няма гол,Аржентина голмайстор на отбора но много трудно мога да кажа че той успя да се наложи като лидер , Ди Мария винаги го засенчваше в важните мачове..факт ..а на световното макар и нагласено вратаря и Ди Мария бяха в основата за всичко ...меси вкара 6 ДУЗПИ..!..ако това е някакви постижение ок за мен това си е цирк!..и накрая общ брой голове за националния отбор Роналдо има повече,за клубни отбори също..това са фактите,пренебрегвам моментите в които меси и Роналдо бяга изгонени от псж и манчестър..!..а да Меси има повече асистенции .. Само че преди да се появи съревнованието меси - Роналдо абсолютно никой не е гледал тези асистенции ..все едно някой да ви каже колко асистенции имат Марадона или Пеле...глупости на квадрат!..това са фактите от постигнатото от тях на терена ...другото е подаръци за кой на кого е люби
  • 13 Факт

    1 2 Отговор
    Така ще реалността е такава че ако ще и 20 златни топки да дадат от ФИФА на меси ...Роналдо ще си остане много по влиятелния човек на стадиона ,и много по добрия футболист...освен това нито една от златните му топки не е Незаслужена ..всичко е постигнал с двата крака и главата си ...един от мнооого малкото футболисти в света които могат да се похвалят с това че са уникални и с левия и с десния крак и с глава също...много малко ..меси може да се похвали само с един ляв крак..дори и в отношение Роналдо е по уникалния ...така че господата от ФИФА които дават награди на база кой ми е по любим...кой е по послушен и тем подобни ...ами съжалявам но наградите ви не са Актуални...те се дават за постижения на стадиона ..а не за любим играч...а постиженията трябва да са заслужени а не подарени ..нагласени или купени ...а както вече уточнихме тези честните постижения в всяко едно от тях Роналдо е много по напред от меси ...да не говорим че единия е играч на Аржентина ,винаги фаворит за всичко...другия в една измислена Португалия която никога не е била фаворит за нищо преди появата на Роналдо !..така че да постигнеш нещо велико с една Португалия "тежи" 1000 пъти повече от това да си постигнал нещо голямо с Аржентина или Бразилия там винаги са играли все големи футболисти ..!