Last news in Fakti

29 Ноември, 2013 22:00 1 385 0

Ботев (Пд) готви мащабен план за ремонт на "Колежа"

  • ботев-
  • "колежа"-
  • "коматево"

"Канарчетата" ще се пренесат на базата в квартал Коматево

Ботев (Пд) готви мащабен план за ремонт на "Колежа" - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев (Пд) има намерение да събори едновременно всички трибуни на "Колежа" и да се пренесе на базата в квартал Коматево, информира вестник "Труд".

По този начин ще се форсира изграждането на новата клубна арена за 18 200 зрители, която вместо до края на 2015 г. трябва да бъде завършена не по-късно от март - април същата година.

През май 2015 г. България ще е домакин на финалите на европейското за юноши до 17 години, а шефовете на клуба държат мачът за титлата да се играе на бъдещия нов стадион "Христо Ботев".

Фирмата изпълнител на модерното съоръжение настоява да срине целия стадион, тъй като може да го завърши в съкратени срокове само ако работи едновременно и четирите сектора.

Вторият вариант е след източната и южната трибуна да бъде съборена и северната и зрителите да се пускат само в сектор "А" от двете страни на официалната ложа на стадион "Христо Ботев", но е малко вероятно да се стигне до него.

Преди да вземат окончателно решение по казуса, президентът Юли Попов и изпълнителният директор Ангел Палийски искаха да чуят мнението и на жълто-черната агитка. Срещата с представители на феновете бе в четвъртък вечерта.

Последният домакински мач на Ботев преди мащабната реконструкция на стадион "Христо Ботев" ще бъде на 12 декември срещу отбора на Берое.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА