Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 06:54 1 301 0

Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес

  • флуминензе-
  • копа либертадорес-
  • бока хуниорс-
  • футбол

Близо 80 000 души изгледаха на живо финала на митичния стадион “Маракана”

Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес - 1

Бразилският Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес след победа над аржентинския Бока Хуниорс с 2:1 след продължения. Близо 80 000 души изгледаха на живо финала на митичния стадион “Маракана”. Това е най-големият успех в над 120-годишната история на клуба и победителите трудно скриваха емоциите. Сълзи имаше и в очите на аржентинците, които бяха смятани за фаворити.

Голмайсторът в турнира Херман Кано откри резултата в 37-ата минута с удар в долния десен ъгъл на Ромеро. Десният защитник Луис Адвинкула изравни в 72-ата минута и прати мача в продължения. "Златният" гол донесе резервата на Флуминензе - Джон Кенеди с бомбен шут в 99-ата минута. След попадението той изригна и получи втори жълт картон за лудата си радост. Бока Хуниорс също завърши в намален състав, след като Франк Фабра беше изгонен в последната секунда на първото продължение след намесата на ВАР.

Големите звезди на терена - Единсон Кавани (Бока Хуниорс), Марсело и Фелипе Мело (Флуминензе) след почивката с контузии. Бившият играч на Реал Мадрид, който има пет Шамппионски лиги, обаче успя да сбъдне детската си мечта да триумфира с родния си клуб и сега стана едва 15-ият играч на планетата с двете най-важни отличия в клубния футбол.

Мечтата на Бока Хуниорс продължава пък да се изплъзва и така жадуваната седма Копа Либертадарес вече 16 години отказа да се върне в техните ръце. “Генуезците”, които бяха подкрепяни от рекорден брой фенове пристигнали в Рио, загубиха трети пореден финал и общо рекорден шести в надпреварата, като пак не успяха да се изравнят с Индепендиенте, който остава едноличен лидер със седем трофея.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА