Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 18:30 835 0

Играчи на Нюкасъл станаха обект на расизъм

  • бруно гимараеш-
  • джо уилок-
  • футбол-
  • нюкасъл-
  • висша лига

Няма място за расизъм във футбола или в обществото

Играчи на Нюкасъл станаха обект на расизъм - 1

Нюкасъл осъди расистките обиди, отправени към Бруно Гимараеш и Джо Уилок в социалните мрежи след победата с 1:0 над Арсенал в събота във Висшата лига.

"Нашето послание е ясно. Няма място за расизъм във футбола или в обществото. Подкрепяме Бруно и Джо и ще работим със съответните власти и социални медийни платформи, за да идентифицираме отговорните, така че те да могат да бъдат подведени под отговорност", се казва в изявление на английския клуб.

Бруно се измъкна без картон за удар с лакът срещу полузащитника на Арсенал Жоржиньо в края на напрегнатия двубой на "Сейнт Джеймс Парк".

Уилок беше замесен в спорния гол, когато англичанинът задържа топката в игра близо до флага за ъглов удар, а системата за видеоарбитраж ВАР не успя да определи дали топката е излязла напълно или не.

Антъни Гордън вкара победния гол, след като ВАР също провери за нарушение и за засада, за да се стигне до първото поражение на Арсенал във Висшата лига този сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА