Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 07:30 1 335 1

Жозе Моуриньо: Опитах да създам малко положителен хаос

  • жозе моуриньо-
  • рома-
  • футбол

Наставникът похвали отбора си за себераздаването и за това, че не спря да се бори до самия край

Жозе Моуриньо: Опитах да създам малко положителен хаос - 1

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо остана доволен от изстраданата победа с 2:1 над Лече. Наставникът похвали отбора си за себераздаването и за това, че не спря да се бори до самия край. Той разкри още, че е опитал да създаде "позитивен хаос" в края на двубоя и това е сполучило.

"Говорех на играчите, защото мачът не беше приключил, отборът беше небалансиран. Върнахме се към старата философия, дали ще загубиш с 0:1 или 0:10, няма разлика. Завършихме с петима нападатели на терена и Белоти като десен бек. Момчетата бяха невероятни, феновете бяха невероятни, защото обикновено отбор, който губи в края у дома, не винаги получава подобна подкрепа. Първото полувреме можеше да бъде за нас, но съперникът показаха сърце да отвърне на удара и да се измъкне от трудната ситуация. Казах, че Лече е добре организиран отбор със супер бързи нападатели на контраатака. Те потвърдиха това. Мъчно ми е за тях, защото изиграха изключителен мач. Също така ми е мъчно за Фалконе, който е голям фен на Рома, но всеки път, когато се изправи срещу нас, спасява практически всичко“, заяви Моуриньо.

Лукаку никога преди не беше пропускал дузпа в Серия "А", реализирайки 14 от 14, но бе отказан от Фалконе в началните минути.

"Това е първият му пропуск в Италия, но вторият му с мен, тъй като си спомням Суперкупата на Европа с Челси. Все пак само този, който изпълни дузпа, рискува да я пропусне. Дибала не се чувстваше готов да я изпълни и ние имахме голяма вяра в Ромелу. Познавам го по-добре от всеки друг, Лукаку е много, много емоционално чувствителен човек и когато пропусне ранна дузпа, това го измъчва до края на мача. Ето защо вкарването на победния гол в последната минута бе страхотно за него, тъй като това ще му помогне да спи по-добре тази вечер и да се събуди с усмивка“, допълни Специалния.

Подобни обрати са характерни за Моуриньо, тъй като неговите отбори от Серия "А" са отбелязали 26 гола след 90-ата минута, като са допуснали само три за същия период.

"Смятам, че имам сърце, манталитет и тази връзка с феновете. Тренирал съм шест или седем клуба, не си спомням някога да съм бил в ситуация, в която феновете да продължават да те подкрепят така, когато губиш у дома. Направих промени в хода на мача и се опитах да създам малко положителен хаос, но истината е, че Лече лесно можеше да вкара повече голове и да спечели. Беше луд мач“, каза още португалецът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЯ Е

    1 1 Отговор
    Голема работа