Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 06:37 1 180 0

Реал Мадрид сдаде първото място след равенство

  • реал мадрид-
  • ла лига-
  • райо валекано-
  • футбол

Двубоят от 12-ия кръг на Ла Лига завърши при 0:0

Реал Мадрид сдаде първото място след равенство - 1

Реал Мадрид не успя да победи Райо Валекано на "Сантяго Бернабеу". Двубоят от 12-ия кръг на Ла Лига завърши при 0:0.

През първото попадение "лос бланкос" бе по-активният отбор и на няколко пъти играчите на Анчелоти бяха близо до гол, но такъв не падна. През второто полувреме домакините продължиха да изпускат и така срещата приключи с нулево равенство.

Реал Мадрид взе само точка и сдаде първото място в испанския шампионат. Жирона оглави класирането с 31 точки, докато "лос бланкос" остават втори с 29 пункта. С 27 точки пък е третият Барселона.

Още в 6-ата минута Феде Валверде остана сам срещу стража на Райо след грешка на гостите. Уругваецът напредна, но не успя да преодолее Димитриевски.

Пет минути след това Джуд Белингам притесни всички фенове на "лос бланкос", след като остана на земята след сблъсък. Лекарите се намесиха, а англичанинът все пак успя да се изправи и да продължи игра.

Домакините също допуснаха неточност в 13-ата минута, Гарсия загуби топката и това даде първият шанс за градския съперник. Де Томас обаче стреля встрани от вратата.

Две минути по-късно Лопес бе изведен отляво след пресечен пас в центъра. Той напредна в пеналтерията, но изстрелът му по земя бе много разочароващ и не намери целта.

Хоселу имаше шанс да вкара в 26-ата минута, след като първи стигна до центриране и стреля с глава. Изпълнението му обаче не бе точно. Секунди след това той опита и с шут, но отново не успя да изненада стража на гостите.

В 31-ата минута Фран Гарсия получи в наказателното поле след добър пробив. Той успя да си нагласи топката и стреля по диагонала с много сила. Неговият шут обаче прелетя над напречната греда.

Столе Димитриевски още веднъж отказа "лос бланкос". В 39-ата минута той отрази опасен удар на Хоселу. Последва корнер, при който не последва друга ситуация пред вратата на Райо.

В 43-ата минута Белингам взе топката на границата на наказателното поле, успя да се обърне, елиминира двама футболисти на гостите и след това нанесе удар. Той свърши всичко перфектно, но изстрелът му мина встрани от целта.

Хоселу изскочи между защитниците на Райо Валекано и стреля с глава от границата на наказателното поле. Ударът му обаче не бе точен. Минутка след това Дейвид Алаба пробва да открие от пряк свободен удар, но и този шут мина покрай вратата на гостите.

Гостите имаха добър шанс в 64-ата минута, когато след центриране от пряк свободен удар Раул де Томас пробва изстрел от въздуха, който обаче не бе точен.

Четири минути след това Винисиус успя да открие за "лос бланкос", след като Хоселу му остави топката в наказателното на противника. Оказа се обаче, че нападателят на Реал Мадрид е в засада и в активна позиция, въпреки че бразилецът бе автор на попадението. Така голът беше отменен.

В 71-ата минута и удар на Родриго мина встрани от вратата след отлична комбинация на домакините. Натискът на "кралете" продължи и през следващите минути, но чистите положения липсваха.

Три минути преди края на редовното време Алаба успя да стреля с глава, но не затрудни Димитриевски. Последва и шанс за Родриго, който обаче също не успя да преодолее стража на Райо.

В продълженията възможност се откри и пред Родриго. Бразилецът опита триково с пета да вкара, но вратаря на гостите се справи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА