Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 17:24 3 282 2

Джокович пред брутален рекорд

  • спорт

Джокера пред исторически триумф в тениса

Джокович пред брутален рекорд - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новак Джокович беше притиснат до стената в битката за лидерското място в АТП този сезон.

Младият ас Карлос Алкарас спечели Уимбълдън 2023 и към средата на сезона изглеждаше като фаворит за първото място в края на годината в тениса при мъжете.

Последва рецитал на Джокера.

Победа в Мастърса в Синсинати в епичен мач за титлата именно с Карлос. Триумф на Ю Ес Оупън и реванш срещу Данийл Медведев за финала в Ню Йорк през 2021 година.

Джокович ликува и в Мастърса в Париж, побеждавайки Григор Димитров във финала.

Джокера вече води спокойно в класацията за 2023 година. 9,945 точки срещу 8,455 за Карлитос и единственият вариант да не финишира първи за годината е младият испанец да спечели всичките си срещи на Финалния Мастърс, взимайки титлата, а Ноле нито един мач.

Така, че май Джокович ще завърши годината като номер 1 в тениса за рекорден осми път. За справка най-големите му съперници на корта през годините Роджър Федерер и Рафаел Надал са с по 5 такива водачества в края на годината в тениса.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джоко към Карлитос

    22 1 Отговор
    Дръж ми бирата, младеж
  • 2 Номерата на Ноле

    1 22 Отговор
    Ноле си остава симулант.