Last news in Fakti

6 Декември, 2013 12:15 925 0

Обзор на последния кръг от "А" Група - Декември 2013

  • обзор-
  • "а" група-
  • лудогорец-
  • ботев пловдив-
  • цска-
  • левски

Ето какво се случи в ХХ-ия кръг на А Група

Обзор на последния кръг от "А" Група - Декември 2013 - 1
Снимка: БГНЕС

Тази седмица българското първенство предложи 7 интересни срещи, които ни приближиха все повече към заключителната част на първенството. Отборите си размениха цели 23 гола, което прави по средно 3.28 попадения на мач. На 3 пъти домакините победиха, гостите също записаха 3 победи, имаше и едно равенство. Получиха се и интересни размествания в топ 7.

Пирин Гоце Делчев - Славия - 1:3

Славия постигна изключително важна победа с 3:1 при гостуването си на Пирин Гоце Делчев в мач от 20-ия междинен кръг на "А" група. "Белите" показаха по-добра игра и заслужено стигнаха до успеха след попадения на Шалаев, Янков и Курдов в 5-ата, 23-ата и 58-ата минути. За домакините голът бе дело на Башов в 41-ата минута.

След този мач Славия вече е на 9-ото място с актив от 23 точки, докато Пирин е на последното 14-о място с 9 точки.

Нефтохимик - Берое - 1:3

Берое потопи Нефтохимик с 3:1 и направи важна крачка към Топ 7 на първенството. Два гола за старозагорци заби Георги Андонов, един добави Венци Христов. Точен за бургазлии бе Петър Димитров.

С тази победа Берое запази осмата си позиция, но вече е с 29 точки, като доближи Черно море и заветното седмо място. "Шейховете" от своя страна продължават да затъват, те са твърдо в зоната на изпадащите отбори с едва 12 точки.

Срещата, която се игра на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен предложи добър футбол, множество положения, красиви голове и в крайна сметка заслужена победа за Берое.

Лудогорец - Черно море - 1:1

Лудогорец отново се издъни срещу Черно море и тимът врътна 1:1 срещу противника си в мач от 20-ия междинен кръг на "А" група. Toзи път срещата се игра в Разград. Разградчани владееха инициативата на терена, но тимът така и не успя да вкара малкото добри положения, които създаде. В предишния мач между двата тима от шампионата през този сезон "Моряците" постигнаха домакинска победа. 
 
Стойчо Стоев бе оставил на скамейката за този мач звездите Роман Безяк и Върджил Мисиджан, но дори и тяхното включване след почивката не даде сили за пълен обрат.
 
Гостите откриха чрез Бакари в 35-ата минута, но домакините стигнаха до ремито след гол на Козмин Моци в 73-ата минута. След този мач разградчани са лидери в класирането с актив от 47 точки, докато "Моряците" са на 7-ата позиция с 31 точки.

Локомотив София - Локомотив Пловдив - 1:2

Локомотив (София) загуби от Локомотив (Пловдив) с 1:2 в мача от 20-ия кръг на "А" група. Резултатът бе открит от Мартин Камбуров, който в 32-та минута вкара с глава след центриране от корнер. В шестата минута срещата бе прекъсната за близо пет минути, тъй като вратарят на домакините Валентин Галев получи травма след сблъсък с Казнаферис. Наложи се неговата смяна с Божидар Митрев, а титулярният страж се качи на линейката и потегли за преглед към болницата.
 
В 61-ата минута Гаел изравни, а в 65-ата Н'Диае стреля от границата на наказателното поле на Локомотив София и прати топката във вратата на Митрев за 1:2.

След успеха Локомотив Пловдив е на четвъртото място с 37 точки, а Локомотив София е на 10-то място с 22.

Левски - Любимец - 3:0

Левски победи Любимец с 3:0 в мач от 20-ия междинен кръг на "А" група. Двубоят на Герена, който бе изгледан от не повече от 1500 зрители, бе слаб дори за стандартите на родния шампионат.
 
"Сините" спечелиха с автогол през първата част и попадения на Гари Родригес и Антонио Вутов през второто полувреме, а намиращият се в зоната на изпадащите тим от Любимец също създаде немалко положения пред вратата на Горан Блажевич. 

Победата изведе Левски на шесто място във временното класиране, но треньорът Антони Здравков остана с много теми за размисъл преди предстоящото тежко гостуване на Лудогорец в Разград.

Литекс - Черноморец - 3:1

Литекс чукна с 3:1 Черноморец и записа победа, с която се доближи само на четири точки от първото място и Лудогорец. Два гола за ловчанлии отбеляза Уилмар Джордан, един от дузпа добави Юрген Джазула, точен за Черноморец пък бе Яни Пехливанов.

Отборът на Гриша Ганчев изцяло доминира през първото полувреме, вкара два гола и не даде никакви шансове на гостите си, които бяха твърде апатични, уплашени и меко казано неориентирани.

След почивката обаче "оранжевите" тотално подцениха "акулите", които се разиграха и върнаха едно попадение, но така и не успяха да вземат нещо от тази среща, защото Литекс си спечели дузпа, която Джазула вкара, а червен картон за Черноморец получи Милен Гамаков.

Така Литекс взе победата и е твърдо на второто място. Черноморец от своя страна регистрира нова загуба в първенството, която го остави в зоната на изпадащите отбори.

Ботев Пловдив - ЦСКА - 2:1

Ботев Пловдив удари с 2:1 ЦСКА на стадион "Христо Ботев" и измести "армейците" от третото място в класирането. Битката "под тепетата" бе белязана с отличен футбол, здрави единоборство, множество положения, греда, три гола, феноменална публика и един слаб съдия.

Ивайло Стоянов-Сватбата първо измисли и подари меко казано спорна дузпа на Ботев Пловдив, а след това не показа втори жълт картон на Фо-Поре от състава на ЦСКА. "Сватбата" тотално обърка хорото и с действията си показа, че не е подготвен за този мач и това дерби. Иначе головете за Ботев забиха Иван Цветков от дузпа и Мариян Огнянов, точен за ЦСКА бе Ивайло Чочев.

 

Така след този мач пловдивчани се изкачиха на третото място, а ЦСКА се свлече на пето.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА