Last news in Fakti

7 Декември, 2013 17:08 1 453 2

Левски удари шампионите в луд мач

  • левски-
  • лудогорец-
  • а група

По-рано днес Славия загуби от Литекс у дома с 1:2

Левски удари шампионите в луд мач - 1
Снимка: БГНЕС

Левски победи Лудогорец с 1:0 в Разград в среща от 21-ия кръг на българското първенство.

„Сините” поведоха в резултата още в 4-ата минута след разбъркване в наказателното на шампионите. Гаджев центрира от пряк свободен удар, а Туре се оказа най-съобразителен и вкара на празна врата. Последваха скоростни атаки и красиви изпълнения и пред двете врати, но гол не падна. В 33-ата минута Безяк бе изведен очи в очи срещу Илиев и опита да прокара топката между краката му, но стражът на столичани спаси. До края на първото полувреме Левски можеше да реши нещата в своя полза, но с пропуски се отличиха Туре и Макриев.

Минути след началото на втората част Цонев направи фрапантен пропуск за „сините”. Родригес проби отляво и му подаде, но той от чиста позиция стреля встрани от вратата. В 63-ата минута самият Родригес получи шанс да удвои, но Стоянов спаси удара му. Четвърт час преди края на срещата капитанът на Левски Ангелов получи втори жълт картон и изритване на топката и остави тима си с човек по-малко.

Въпреки това „сините” показаха зъби в края, но пропуснаха поредното чисто голово положение. В 85-ата минута Мюлдер получи пас от Родригес и се озова сам срещу Стоянов, но изигра несериозно ситуация, пращайки кълбото в ръцете на българския национал. Играчът на Лудогорец Кайсара също бе изгонен в последните минути. Съдията на мача Георги Йорданов показа 16 жълти картона.

До края на двубоя не паднаха повече попадения, а Лудогорец записа четвърта загуба от началото на сезона в родната „А” група.

По-рано днес Славия загуби от Литекс у дома с 1:2. Ваюши даде преднина на гостите в 31-ата минута, а Велков изравни в 58-ата. Четвърт час преки края на двубоя Попов се разписа за „оранжевите” и нанесе 10-а загуба на „белите” от началото на шампионата.

„Показахме две различни лица. Започнахме сковано този мач. Липса на точки, а и защитниците са доста млади и с малко опит в професионалния футбол и това оказа влияние. През второто полувреме показахме воля, характер, мъжество и се радвам, че бяхме равностойни и дори по-добри от отбора, който е на второ място в първенството”, заяви след срещата треньорът на Славия Милен Радуканов.

Литекс е на второ място във временното класиране с актив от 46 точки, докато Славия е 9-и с 23.

На „Тича” Черно море победи Нефтохимик с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    evala
  • 2 WalioWalio Walio

    0 0 Отговор
    Не се заблуждавайте, Лудогорец продадоха мача. Зад тази загуба се крият доста интереси. Ако помислите малко, ще се усетите.